Mourinho wil Courtois als nummer 1 bij Chelsea

AFP
Nadat Thibaut Courtois vorige woensdag met enkele knappe saves Chelsea uit de finale van de Champions League hield, staat het voor José Mourinho vast: hij wil de doelman van de Rode Duivels als nummer 1 naar Stamford Bridge halen. Dat staat te lezen in de Sunday Times. Mourinho's wens is op zich ook logisch, want door een schouderoperatie mist Petr Cech zo goed als zeker het begin van het volgende seizoen. In de entourage van Courtois klinkt het dat er nog geen beslissing is gevallen. Het contractvoorstel van Chelsea tot 2018 is nog altijd niet ondertekend. De komende weken wil Courtois zich eerst en vooral concentreren op de titelstrijd en de finale van de Champions League. Elk moment van ontspanning is dan welkom, zoals blijkt uit onderstaande video's, waarop Courtois wat (voetbal)tennis speelt met Iker Casillas en Rafa Nadal.

Het rijk van Petr Cech bij Chelsea lijkt nu helemaal voorbij. Niet enkel liep de Tsjechische levende legende bij The Blues een schouderblessure op in de heenmatch van de halve finales van de Champions League op het veld van Atletico Madrid, maar trainer José Mourinho zelf wil Thibaut Courtois als nummer 1 naar Stamford Bridge halen.

Drie seizoenen Atlético
Zoals we eerder al schreven, wil Mourinho Courtois al langer terug, maar het bestuur was toch bereid om te praten over een nieuwe uitleenbeurt aan Atlético Madrid, ook de wensbestemming van de doelman van de Rode Duviels. Courtois is nog altijd eigendom van Chelsea, maar speelde de voorbije drie seizoenen voor Atlético Madrid, waar hij grote successen vierde.

Hogere waarde
Met nog maar twee seizoenen die Courtois contractueel binden aan Chelsea, is Mourinho er volgens The Sunday Times van overtuigd dat de Londense topclub de klassekeeper deze zomer moet terughalen. Anders zal hij voor altijd verloren zijn voor Chelsea. Mourinho vindt de waarde van de 21-jarige Courtois op langere termijn veel hoger dan die van de 31-jarige Cech. Bovendien ligt Courtois' salaris ook lager dan dat van de Tsjech die jarenlang furore maakte op Stamford Bridge, maar nu wellicht zal moeten vertrekken bij Chelsea.

Even ontspannen
Spannende weken in het verschiet dus voor Thibaut Courtois die gisteren op een liefdadigheidsevent van Rafael Nadal en Iker Casillas zich even kon ontspannen met wat (voetbal)tennis (zie onderstaande video). Beide topkeepers wensten elkaar nu al succes voor de finale van de Champions League op 24 mei in Lissabon.

Mourinho schat de waarde van Courtois op langere termijn hoger in dan die van Cech.
AFP Mourinho schat de waarde van Courtois op langere termijn hoger in dan die van Cech.
Petr Cech is out met een schouderblessure. Is zijn rijk bij Chelsea uit?
AP Petr Cech is out met een schouderblessure. Is zijn rijk bij Chelsea uit?