Mourinho was onverbiddelijk voor "klagende" verdediger, maar krijgt nu lik op stuk

Getty Images
José Mourinho uitte afgelopen week flink wat kritiek op Chris Smalling. De verdediger van Manchester United had aangegeven dat hij zich geen "100 procent kon geven op het veld" vanwege een blessure en dat beviel zijn flamboyante trainer helemaal niks. "Voor jouw team moet je alles over hebben", klonk het snerend. Inmiddels blijkt echter dat Smalling zijn teen heeft gebroken.

"Er is een groot verschil tussen de dappere spelers, die koste wat kost willen voetballen en spelers die met kleine pijntjes al afhaken", vertelde Mourinho onlangs. "Als ik de grote spelers uit mijn team vraag hoe vaak ze 100 procent waren, dan zal dat niet erg vaak zijn, maar ze spelen wel."

4 weken out
Uit verder onderzoek naar de teen van Smalling is echter gebleken dat hij deze op liefst twee plekken heeft gebroken en minimaal vier weken geblesseerd moet toekijken.

Injecties
Smalling liep de breuk al een tijd geleden op en moest van Mourinho met twee injecties in zijn voet gaan aan de bak tegen Chelsea. Na die wedstrijd zei de Portugese trainer dat de inzet van zijn speler fenomenaal was. Sindsdien kwam de Engelse international niet meer in actie voor United en wees hij verdere pijnstillers af.

7 matchen missen
Door de breuk moet de 26-jarige Smalling zeven wedstrijden toekijken, waaronder beladen en belangrijke duels met Arsenal, Everton en Tottenham Hotspur.

AFP
Getty Images