Mourinho in héél diepe nesten: uitgerekend Hazard mist beslissende penalty

Stoke wipt Chelsea na strafschoppen


Eden Hazard Misses The Last Penalty in the... door zidanekrisz
Eden Hazard heeft zijn geplaagde coach Jose Mourinho allerminst een dienst bewezen. De Rode Duivel, nochtans de beste man bij Chelsea, miste de vijfde en beslissende penalty in de vierde ronde van de Capital One Cup. Stoke-doelman Jack Butland duwde de elfmeter uit zijn doel. 5-4 in de strafschoppenreeks. Na de reguliere speeltijd en de verlengingen stond het 1-1. Meer dan ooit wordt de wedstrijd van zaterdag tegen Liverpool een 'do or die' voor Mourinho. Het geduld van Roman Abramovich is op.

11 op 30. In de geschiedenis van de Premier League startte enkel Blackburn Rovers als uittredend kampioen ooit slechter dan Chelsea - we schrijven 1995. Een beetje eerherstel in de Capital One Cup? No way Jose. Chelsea liep alweer met de kop tegen de muur. Hazard werd met zijn derde penaltymisser in twee maanden de antiheld in de strafschoppenreeks. Een cruciaal moment want het kostte Chelsea de uitschakeling.

Hazard nam zijn maats deze avond nochtans bij de hand. Steevast aanspeelbaar, altijd het initiatief nemend en vooral dreigend. Dat vertaalde zich niet in grote kansen, laat staan in goals. Aan de overzijde viel de treffer wél. En wat voor eentje. Tegen de pegel van Jon Walters was niets te beginnen. Thibaut Courtois in de plek van Asmir Begovic had heus geen verschil gemaakt. 1-0.

Uitgerekend Hazard
Chelsea zocht naar de gelijkmaker, maar verder dan een trap van Kurt Zouma tegen het doelhout, reikte het offensief van Chelsea niet. Een bloedeloze uitschakeling dreigde, tot Loïc Rémy in de 90e minuut moederziel alleen kon inschieten aan de tweede paal. 1-1. "Jose Mourinho, Jose Mourinho, Jose Mourinho." De bezoekende fans massaal achter hun bijna uitgerangeerde succescoach.

Na de tweede gele kaart van Phil Bardsley lag de weg naar de kwartfinales helemaal open. Chelsea in de verlengingen voortdurend op de helft van 'The Potters', Hazard dolde met zijn leeggestreden tegenstander Mame Diouf. Zonder Butland evenwel in verlegenheid te brengen. Tik. Tak. Tik. Tak. Stoke sleepte zich naar strafschoppen. Daarin toonde de thuisploeg zich het koelbloedigste. Uitgerekend Hazard - onlangs nog in de clinch met Mourinho - miste als enige vanop de stip (5-4).

De situatie van Mourinho bij Chelsea is er deze avond niet beter op geworden
AP De situatie van Mourinho bij Chelsea is er deze avond niet beter op geworden
Doelman Jack Butland sloeg de penalty van Hazard uit zijn doelvlak en schonk zijn team de kwalificatie voor de kwartfinales
REUTERS Doelman Jack Butland sloeg de penalty van Hazard uit zijn doelvlak en schonk zijn team de kwalificatie voor de kwartfinales
Kurt Zouma troost Eden Hazard na diens gemiste strafschop
REUTERS Kurt Zouma troost Eden Hazard na diens gemiste strafschop
AP
PHOTO_NEWS
REUTERS
AP
AFP