Mourinho: "De bank is mijn verantwoordelijkheid, mijn beslissing"

Eva Carneiro.
pro shots Eva Carneiro.
Clubarts Eva Carneiro zit zondag, zoals verwacht, niet op de bank van Chelsea in de topper bij Manchester City. Dat bevestigde José Mourinho tijdens zijn traditionele persbabbel.

"Ik wil allereerst benadrukken dat ik een fantastische medische staf heb onder leiding van dokter Paco Biosca. Wij onderhouden een goede relatie. John Fearn en dokter Carneiro zullen zondag niet op de bank zitten maar dat betekent niet dat het ook in de toekomst zo zal zijn. De bank is mijn verantwoordelijkheid, mijn beslissing. Elke week moet ik knopen doorhakken. Ik moet de keuzes maken. Wie denkt dat een meningsverschil tussen de coach en twee leden van de medische staf een invloed heeft op de voorbereiding van een match, kent niets van voetbal."

Carneiro en fysio Jon Fearn botsten vorige week met Mourinho na afloop van het 2-2-gelijkspel tegen Swansea op de eerste competitiespeeldag. De Portugees verweet het duo dat ze in de slotfase van de match het veld waren opgelopen om Eden Hazard te verzorgen. De Blues stonden op dat moment met tien spelers op het veld, na de rode kaart voor Thibaut Courtois. Door de blessurebehandeling bij Hazard, die volgens Mourinho niet nodig was, werden dat maar negen spelers meer.

Mourinho reageerde na de wedstrijd gepikeerd op het "naïeve en impulsieve" handelen van Carneiro en Fearn en ontzegde de twee de toegang tot trainingen en wedstrijden.

Ondertussen wordt er ook druk gespeculeerd over wat een ziedende Mourinho zijn clubarts allemaal toeriep. Britse media beweren dat 'The Special One' riep: "Van het veld af, hoerendochter!". Oordeel vooral zelf op onderstaande beelden.

getty