Mourinho beleeft zware tijden in Manchester: "Voor het eerst leeft ons gezin gescheiden van mekaar"

Photo News
Het is eenzaam aan de top. Letterlijk in casu José Mourinho (53). Zijn leven in Manchester is voorlopig niet zoals hij het zich had voorgesteld: sportief noch privé. Na vijf maanden leeft hij nog altijd op hotel en binnen het kille United mist hij een klankbord. Stilaan komen de muren er op hem af. Mourinho, man in het vizier.

Achter hun auto, op een parkingplaats net buiten het perceel van het 'Lowry Hotel' in Manchester, staan de broers Eamonn en James Clarke dagelijks op de uitkijk, fototoestel in de aanslag. Zelfde plaats, zelfde auto. Als sluipschutters op een dak met één mikpunt: één van de (voetbal)sterren die in het chique hotel logeert op de gevoelige plaat vastleggen. Gouden tijden herleven voor Manchesters bekendste paparazzopaar. Sinds het Beckham-tijdperk zijn er in Manchester-centrum genoeg voetbalvedetten gepasseerd die ze achterna konden zitten, ook Kevin De Bruyne, maar geen die de kassa zo doet rinkelen als Mourinho. Nu al vijf maanden op rij. Wil 'The Special One' buiten het hotel een wandelingetje maken, dan weerklinkt er een klik. Gaat hij in Braziliaanse restaurant 'Bem Brazil' een stukje 'picanha' eten, hoort hij opnieuw dat mitraillettegeluid van een digitaal fototoestel. Gek wordt hij ervan. De Portugees voelt zich opgejaagd, opgesloten in zijn eigen wereldje. De tol van de roem.

Hoe Mourinho daarmee omgaat en waaraan zijn optrekje moet voldoen leest u op HLN SPORT PLUS, onze zone exclusief voor abonnees. Proef NU 4 weken voor maar 2 euro.