Mondiale Champions League moet FIFA 3 miljard euro opbrengen

Real-aanvoerder Sergio Ramos met de trofee. Binnenkort ziet de format er helemaal anders uit.
REUTERS Real-aanvoerder Sergio Ramos met de trofee. Binnenkort ziet de format er helemaal anders uit.
De plannen van de FIFA om het format van het WK voor clubs te restylen zijn concreet geworden. Vanaf 2021 zouden 24 ploegen in de ‘Super League’ strijden voor de wereldtitel. Het toernooi, in totaal 31 wedstrijden, zou in 2021 doorgaan van 10 tot 28 juni. Nadien zal om de vier jaar worden georganiseerd. Het new look WK voor clubs zou meteen ook het einde betekenen van de Confederations Cup. Een gastland voor het nieuwe toernooi is er nog niet, maar China toont alvast verregaande interesse om de organisatie op zich te nemen.

In het nieuwe format is plaats voor 12 Europese ploegen. Voor de eerste editie krijgen Real Madrid, Barcelona, Bayern München, AC Milan, Liverpool, Inter, Manchester United, Juventus, Ajax en PSG een startbewijs. Allemaal ploegen die minstens drie Europa Cup-titels op hun palmares hebben staan. De kanshebbers voor de twee resterende Europese plaatsen zijn Manchester City, Chelsea, Atlético Madrid, FC Porto, Benfica en Borussia Dortmund. Na de eerste editie van het nieuwe WK voor clubs kwalificeren de finalisten van Champions League van de laatste vier jaar zich automatisch, die acht ploegen worden aangevuld met de vier clubs met het hoogste UEFA-coëfficiënt. De kans dat er ooit een Belgische club aanwezig zal zijn op dat WK voor clubs is dus zo goed als onbestaand.

Zo zo de nieuwe format er weldra gaan uitzien.
Marca Zo zo de nieuwe format er weldra gaan uitzien.

Zuid-Amerika mag vijf teams afvaardigen en Afrika, Azië en Noord-Amerika elk twee. Op basis van de club-coëfficiënten zouden Palmeiras (Bra), Grêmio (Bra), River Plate (Arg), Godoy Cruz (Arg), Boca Juniors (Arg), Al Ahly (Egy), Esperance de Tunis (Tun), Al Duhail SC (Qat), Jeonbuk FC (Z-Ko), Tigres (Mex), Toluca (Mex) ook mogen deelnemen. De laatste deelnemer wordt een ploeg uit het organiserende land.

De ploegen zullen worden onderverdeeld in acht groepen van drie, waarvan alle groepswinnaars zich plaatsen voor de kwartfinales. De FIFA raamt de opbrengsten van dit toernooi op 3 miljard euro.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mulinho Kingsley

  Dan mag het samengekochte zielloos traditieloos psg plaats maken voor rsca! Zij hebben meer europese bekers gewonnen dan psg dacht ik?!! Geld heeft de sport kapot gemaakt..

 • rodrigues frans

  ploegen die minstens drie Europa Cup-titels op hun palmares hebben staan, wat komt PSG in deze lijst doen ? Gewoon om dat ze een cheik als president hebben, Anderlecht heeft tenminste 3 europa bekers op zijn naam staan, er is maar plaats voor de rijken.

 • Rigobert Deleu

  Money money money , dat is alles wat telt .

 • Fred De Ren

  Die 3 Europa Cups van PSG heb ik ecen gemist...

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00