Mitrovic nu ook officieel van Newcastle

Newcastle United
Wat u enkele weken geleden al kon lezen bij Het Laatste Nieuws is nu ook officieel: Aleksandar Mitrovic verlaat Anderlecht voor Newcastle United. Dat laten de Magpies zelf weten op hun officiële website. "Ik ben bijzonder blij met mijn transfer", laat de 20-jarige spits weten.

Anderlecht krijgt een slordige 18 miljoen euro voor de verkoop van Mitrovic. Daarmee wordt de 20-jarige Serviër de vierde duurste transfer ooit in de geschiedenis van Newcastle United. 'Mitrogol' ondertekende een contract van vijf seizoenen.

"Ik ben zo blij dat ik bij Newcastle heb getekend", zegt Mitrovic op de site van de Engelse club. "Ik heb het stadion bezocht en het is echt indrukwekkend. St. James' Park is zo groot, ik kan niet wachten om mijn eerste match hier te spelen. De fans zijn erg passioneel. Deze club heeft een rijke traditie en de supporters maken daar deel van uit. Er zal zeker druk zijn, maar daar hou ik van. Ik ken ook ex-spelers van Newcastle. Alan Shearer was een held voor mij. Hopelijk kan ik voor deze club hetzelfde betekenen."

Steve McClaren, manager van de Magpies, is in de wolken met zijn nieuwe spits. "Hij is een fantastische aanwinst. Er was veel concurrentie voor dit Europese toptalent. Aleksandar kan groeien met de ploeg en ons helpen onze doelen te verwezelijken. We hebben hard gewerkt om dit te realiseren."

Mitrovic speelde sinds de zomer van 2013 voor Anderlecht, dat hem weghaalde hij Partizan Belgrado. De topschutter uit de Belgische competitie (20 goals) scoorde in totaal 44 keer in 90 wedstrijden voor paars-wit, waarmee hij in 2014 kampioen werd.