Mislukt standbeeld van Ronaldo is discreet vervangen door betere versie

Links de nieuwe buste van Ronaldo aan de luchthaven van Madeira, rechts de oude.
AFP Links de nieuwe buste van Ronaldo aan de luchthaven van Madeira, rechts de oude.
Het bronzen standbeeld van Cristiano Ronaldo, dat tentoongesteld staat aan de luchthaven van Madeira, is vorige week vrijdag discreet vervangen. Het beeld riep controverse op omdat het helemaal niet zou lijken op Ronaldo.

"De buste is vervangen door een betere versie", aldus Hugo Aveira, de broer van Ronaldo aan de Portugese krant Diario de Noticias da Madeira. "Een Spaanse kunstenaar bood de nieuwe buste aan en we hebben vervolgens beslist om hem te verwisselen."

Het eerste standbeeld werd in maart 2017 onthuld. De naam van de luchthaven van Madeira werd vervolgens ook gewijzigd naar Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. Momenteel is de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal bezig aan zijn vierde WK. In de openingswedstrijd van Portugal trof Ronaldo drie keer raak tegen Spanje (3-3).

AFP19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  e a propos ; het tweede beeld mag ook naar da blundermuseum , jawadde, das ne blinde kunstenaar ? zoja dan nog wa respect ; cobw

 • didier de coster

  bestaat er een blundermuseum , anders het beeld kopen , echt lelijk nie normaal ; cobw

 • Louis Meeus

  En het trekt nog op niks.

 • Koen Biesemans

  Ben geen voetbalfan, wel fan van iemand die "against all ods" het waar weet te maken. Iemand die het beste uit zichzelf wenst te halen. En daar maak je niet altijd vrienden mee. Dus mensen hij is een symbool om het beste eruit te halen, en toevallig is het voetbal

 • Mario Adams

  Standbeeld... Om tegen een balletje te trappen...? Het is zielig gesteld met onze maatschappij. Mensen die elke dag levens redden, krijgen die ook een standbeeld..?