Mircea Rednic verlaat Dinamo Boekarest

BELGA
Mircea Rednic is niet langer trainer van Dinamo Boekarest. Dat maakte de Roemeense club vandaag bekend. De naam van de opvolger wordt over enkele dagen verwacht.

De 54-jarige Rednic was sinds 2015 coach bij Dinamo. Drie dagen geleden greep de voormalige Roemeense international nog nipt naast bekerwinst, nadat Cluj in de finale na strafschoppen te sterk was (2-2, 5-4 in strafschoppenreeks). Het was de eerste match van de club uit de Roemeense hoofdstad nadat de Kameroense speler Patrick Ekeng op 7 mei tijdens een wedstrijd in elkaar zakte en overleed aan de gevolgen van hartfalen.

Rednic maakte in de jaren 1990 als speler het mooie weer bij onder meer Standard. Als trainer was de Roemeen actief bij heel wat clubs, voornamelijk in zijn thuisland. In België stond hij van oktober 2012 tot mei 2013 aan het hoofd van Standard. Hoewel hij geliefd was bij het Luikse publiek en een Europees ticket pakte, verlengde toenmalig voorzitter Roland Duchâtelet zijn contract niet. In het seizoen 2013-2014 trainde Rednic AA Gent, maar daar werd hij ontslagen na het missen van play-off 1.