Mirallas krijgt nieuw contractvoorstel van Everton

PHOTO_NEWS
Everton doet er alles aan om Kevin Mirallas langer aan zich te binden. 'The Toffees' hebben de Rode Duivel (28) een nieuw contractvoorstel overgemaakt.

Trainer Roberto Martinez lijkt zijn zin te zullen krijgen. Mirallas blijft mogelijk toch langer bij Everton. Beide partijen zijn weer on 'speaking terms', nadat de onderhandelingen over een verlenging van zijn in 2016 aflopende contract in het najaar van 2014 abrupt waren afgebroken. Op Goodison Park valt te horen dat de gesprekken positief verlopen. De strubbelingen met trainer Martinez werden uitgeklaard en de club hoopt zo snel mogelijk een akkoord te bereiken over een nieuw langdurige overeenkomst. 

West Ham bood de voorbije weken tot twee keer toe op Mirallas, maar Everton toonde geen enkele bereidheid om te onderhandelen. Een bod van rond de 9 miljoen euro werd zonder pardon van tafel geveegd. Ook Monaco, Tottenham, Fenerbahce, Dortmund, Atlético en ex-club Olympiakos informeerden de voorbije maanden naar de voorwaarden van onze landgenoot, maar daar bleef het ook bij. "Heel wat clubs informeerden, maar Everton heeft een transfer in januari afgeblokt", zei de Luikenaar in juni. "Dat ik voordien niet was ingegaan op een contractverlenging maakte het allemaal nog ingewikkelder. Toen al hadden ze me duidelijk gemaakt dat ik misschien niet meer zou spelen als ik niet zou bijtekenen."

Helaas voor Mirallas hield Everton woord. De vaste waarde degradeerde tot invaller. "Mentaal was dat niet gemakkelijk. Mijn relatie met trainer Martinez ligt moeilijk sinds ik amper nog aan spelen toe kom. Dat is een groot probleem, ja. Ook omdat hij bepaalde beloften niet is nagekomen. Dan is het moeilijk om nog in je coach te geloven. Als ik opnieuw speel is er geen probleem. In het andere geval zullen ze veel geld verliezen als ze me niet laten gaan."

Die speelgaranties lijkt Mirallas nu te hebben gekregen. De flankspeler maakte een goeie indruk in de voorbereiding.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS