Mignolet scoort punten met heerlijke saves in Emirates

AFP
De topper tussen Arsenal en Liverpool heeft geen winnaar opgeleverd. Met een sterke Mignolet en een bedrijvige Benteke (voor de pauze) binnen de lijnen bleven 'The Reds' in het Emirates Stadium steken op 0-0, met dank aan de doelmannen. De bezoekers kregen voor de pauze enkele prima kansen, maar Coutinho trof twee keer het doelhout en Benteke miste een huizenhoge mogelijkheid. In de tweede periode was Arsenal heer en meester, maar ook Sanchez maakte kennis met de paal en Mignolet voorkwam met fraaie saves de 1-0. Liverpool is zo zijn maximum kwijt, Arsenal blijft achter met 4 op 9.

Arsenal en Liverpool maakten er een spektakelrijke eerste helft van. Al na drie minuten trilde het doelhout een eerste keer. Benteke bediende Coutinho, maar zijn poging spatte uiteen op de lat. 'The Gunners' waren gewaarschuwd en de reactie liet niet lang op zich wachten. Sanchez kopte over de kooi van Mignolet. De thuisploeg groeide. Ramsey werd prima diep gestuurd en verschalkte 'Big Si' in de korte hoek, maar het feestje ging niet door. De lijnrechter vlagde onterecht voor buitenspel.

Benteke mist onbegrijpelijk
Liverpool ontsnapte aan een achterstand, maar ging beter voetballen. Vooral Benteke was een gesel voor de defensie. Samen met maatje Coutinho zorgden het duo geregeld voor gevaar. De Rode Duivel miste iets voorbij het halfuur van heel dichtbij wel een dot van een kans. Cech zat er met een ultieme handreflex nog bij, maar dit had altijd de 0-1 moeten zijn. Op slag van rust trof Coutinho andermaal het doelkader met dank aan Cech die het leer met de vingertoppen scheerde en zo een gemaakt doelpunt verijdelde. (LEES HIERONDER VERDER)

PHOTO_NEWS
REUTERS
AP
PHOTO_NEWS

Sanchez treft de paal
Na de pauze kreeg de partij een heel ander gezicht. Arsenal trok het laken naar zich toe en Liverpool kroop alsmaar verder achteruit. Sanchez haalde op het uur hard uit, maar ook zijn poging maakte kennis met het doelhout. 'The Reds' geraakten met moeite nog over de middellijn en ook Benteke zag amper nog een bal. Enkel in het absolute slot kon Liverpool nog wat gevaar creëren, maar Cech hield zowel Coutinho als Milner van een doelpunt.

Heldenrol voor Mignolet
Met dank een een beresterke Mignolet bleef het uiteindelijk 0-0, volgt u even mee. De Rode Duivel pakte in minuut 68 uit met een spectaculaire save op een poging van Giroud. Mignolet stond ook op het einde van de partij pal. Een schot van Ramsey week gevaarlijk af op het been van Lovren, maar 'Big Si' liet zich niet verrassen en pakte in twee tijden. En ook in minuut 94 kweet Mignolet zich uitstekend van zijn taak. De Rode Duivel ging prima plat op een schuiver van Oxlade-Chamberlain en behoedde zijn team zo voor een nederlaag.

GETTY
AP
AFP
GETTY
PHOTO_NEWS
GETTY