Ga naar de mobiele website
^ Top

Michael Owen moet opstappen bij Manchester United

Michael Owen.
photo news Michael Owen.
Voormalig Engels international Michael Owen moet vertrekken bij de Engelse vicekampioen Manchester United. Owens aflopende contract werd niet verlengd. Dat meldt Owen zelf op de sociaalnetwerksite Twitter.

"De manager bracht me dinsdag op de hoogte van het feit dat de club me geen nieuw contract wenst aan te bieden. Ik heb genoten van elke minuut die ik de afgelopen drie jaar heb gespendeerd bij deze club. Ik bedank de spelers, staff en supporters voor hun steun en wens hen het allerbeste. Tijdens mijn vakantie kan ik nadenken over het vervolg van mijn carrière", verduidelijkte Owen op Twitter.

Michael Owen streek in juli 2009 op Old Trafford neer, maar door blessureleed en de moordende concurrentie in de spits kon hij er geen basisplaats afdwingen. Uiteindelijk mocht hij 52 keer het United-shirt aantrekken en was hij goed voor 17 doelpunten.

De blessuregevoelige Owen begon zijn carrière in 1996 bij Liverpool aan de zijde van Robbie Fowler. De grote doorbraak kwam er echter op het WK 1998 in Frankrijk. Toenmalig bondscoach Glenn Hoddle liet hem starten in de achtste finales tegen Argentinië, Owen bedankte met een wereldgoal. Engeland verloor echter de partij na de strafschoppenreeks en werd uitgeschakeld.

Een nieuwe superster leek geboren, maar dat was zonder de blessuregevoelige knieën van de aanvaller gerekend. In 2004 trok hij de poorten van Anfield achter zich dicht en ging hij naar Real Madrid. Na één jaar keerde hij al terug naar de Premier League, om er vier seizoenen bij Newcastle United (2005-2009) te spelen.

photo news
Meer over


Gesponsord

Meld een bug