Meteen tumult in Nations League: oproerpolitie treedt op na winner in 93ste minuut

REUTERS

Gisteren werd de Nations League op gang getrapt en met Tsjechië - Oekraïne ontstond er ook meteen ophef in dat nagelnieuwe competitieformat. In het Mestsky Fotbalovy Stadion, dat een capaciteit heeft van slechts 8.000 toeschouwers, begon het treffen al met een valse noot. De stroom viel namelijk uit waarop de (niet zo talrijk) aanwezige fans er niet beter op vonden om de lichtjes op hun smartphone te activeren. Uiteindelijk werd de aftrap een kwartier later dan gepland gegeven.

(Lees verder onder de foto's)

REUTERS
AP

Na veel vijven en zessen kon er dan toch gevoetbald worden en al na vier minuten trilden de netten. Het was Patrick Schick die Tsjechië op voorsprong schoot. Oekraïne kon aan de achtervolging beginnen. Op het moment dat iedereen zich opmaakte om de kleedkamers in te duiken voor de rust, maakte Konoplyanka in de extra tijd van de eerste helft gelijk. Een kunstje dat Oekraïne in het tweede bedrijf dunnetjes zou overdoen. Manchester City-speler Olexandr Zinchenko legde namelijk in de 93ste minuut de 1-2 eindstand vast. 

De Oekraïnse supporters waren dan ook het delirium nabij. Sommige fans wisten met hun vreugde geen blijf en bestormden het veld dan maar. Eerst grepen de stewards in, maar niet veel later moest ook de oproerpolitie de mouwen opstropen. Uiteindelijk keerde de rust zo dan ook terug. 

REUTERS
AP
AP
REUTERS
AP
AP
REUTERS
AP3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mark Peeters

    @heimo: waarom uitsluiten? Als ze dat ooit moesten toepassen gaan er sowieso supporters van tegenstander metsjaaltje of dergelijke bij verlies zulke marginale streken doen om dan forfait of uitsluiting te bekomen dus ook weeral vervalsing.

  • Dirk DE Bakker

    Straf he wereldkampioenschappen in Rusland en geen enkele keer zever en nu wel hoe komt dat eigenlijk?

  • Heimo Davidts

    Direct uitsluiten. Geen tweede kans.