Met Zlatan weet je nooit: Zweed lapt protocol aan zijn laars tijdens kampioenenviering van oude liefde

De traditie wil dat de voorzitter van de Zweedse voetbalbond de beker aan de kampioen overhandigt - maar met Zlatan Ibrahimovic in de buurt kunnen de plannen natuurlijk altijd wijzigen.

De voormalige Zweedse international was uitgenodigd door Malmö, het team waar het voor hem allemaal begon. Hij kwam er tussen 1999 en 2001 in 47 wedstrijden tot 18 goals en ze dragen hem er dus nog steeds op handen. Zo kreeg hij een belangrijke rol toebedeeld in de kampioenenviering, maar ’t is intussen geen geheim meer dat de flamboyante Zweed nu en dan graag eens buiten de lijntjes kleurt.

Zo was het de bedoeling dat hij de kampioenenbeker zou overhandigen aan Karl-Erik Nilsson, de voorzitter van de Zweedse voetbalbond, maar dat vond Zlatan maar niks: hij maande aanvoerder Markus Rosenberg dan maar aan om mee te gaan met hem naar het podium, waarna hij de trofee aan zijn gewezen ploegmaat overhandigde. Rosenberg zag er achteraf allemaal geen graten in. “Natuurlijk is het speciaal om de trofee uit zijn handen te krijgen. Hij is een icoon, zowel van de club als van het Zweedse voetbal.”

Malmö verloor de wedstrijd die aan de viering voorafging met 2-1 van BK Hacken, maar de titel was al langer veilig. De ploeg pakte 64 punten uit 30 wedstrijden - zeven meer dan eerste achtervolger AIK.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.