Mesut Özil slachtoffer van gewapende overval, ploegmaat jaagt daders op de vlucht

.
rv .
Heftige beelden vanuit Engeland, waar Arsenal-spelers Mesut Özil en Sead Kolasinac betrokken zijn geraakt bij een gewapende overval. Meerdere daders probeerden de Duitse international in zijn auto te molesteren, zijn Bosnische ploegmaat schoot hem te hulp.

Özil en Kolasinac waren met hun vrouwen uit eten geweest in een restaurant in Londen. Na het verlaten van de zaak ging het kort voor 17 uur mis. Een onbekend aantal gewapende mannen probeerde de auto met Özil te overvallen. Daar stak Kolasinac een stokje voor, zo blijkt uit beelden van een bewakingscamera die op sociale media viraal gaan. Kolasinac jaagt de mannen, die gewapend zijn met messen, al zwaaiend met zijn vuisten op de vlucht. Of de daders er met Özils peperdure Mercedes vandoor wilden gaan, is onduidelijk.

Özil vluchtte na de feiten in een restaurant. “Zijn auto stond midden op straat, de deuren stonden open. Het was chaos tot en met. Özil zag er erg geschrokken uit.”

In een verklaring bevestigt Arsenal dat de twee spelers betrokken zijn geweest bij een incident. “We hebben contact met ze gehad en het gaat goed met hen”, aldus de Londense club. Ook Kolasinac liet van zich horen: “Zoiets doet men niet met mij. Ik heb mijn mannetje gestaan en de overvallers verdreven.”

De overvallers zouden op motoren zijn gevlucht. De Engelse politie heeft vooralsnog niemand aangehouden.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fons Dewaele

  Hij ging lopen, zijn ploegmaat jaagt de daders weg. Zegt genoeg

 • Filip Vanlaeken

  Wow. Erg dom maar dapper van Kolanisac. Ook erg dat dit in west Europa op klaarlichte dag zomaar kan.

 • patrick morel

  Pepperspray helpt, dat mag hier natuurlijk niet want wat dacht je wel, dit is het landje waar bijna alles verboden is maar haarlak werkt ook.

 • Serge Vanruysseveldt

  London wordt geplaagd door moorden en overvallen - dank aan een jarenlang pamperbeleid aldaar

 • Steven Walraeve

  Zijn auto stond midden op straat. Nogal normaal als de straat maar de breedte van de auto heeft natuurlijk.