Messi vrijgesproken van belastingfraude, vader mogelijk 1,5 jaar de cel in

AP
Lionel Messi is vrijgesproken van belastingfraude. De sterspeler van FC Barcelona was volgens de openbaar aanklager niet of in mindere mate op de hoogte van de vermeende pogingen om belasting te ontduiken. Voor de familie Messi echter geen reden voor een feestje: tegen de vader van de Argentijn werd anderhalf jaar celstraf geëist.

Voor Jorge Messi dreigt anderhalf jaar cel vanwege het ontduiken van 4,1 miljoen euro aan belastinggeld. Hoewel Lionel Messi aanvankelijk ook in staat van beschuldiging werd gesteld, besliste de rechtbank van Barcelona de voetballer toch vrij te spreken. De leeftijd van de nu 28-jarige Messi tijdens de periode van fraude (2007 tot 2009) werd meegenomen in het oordeel. Volgens zijn vader is de aanvaller van FC Barcelona niet betrokken in zijn belastingzaken. Jorge Messi nam de volledige verantwoordelijkheid op zich.

Lionel Messi woont sinds 2000 in Barcelona. Hij verdient volgens Forbes-magazine jaarlijks ruim 30 miljoen euro aan salarissen en bonussen bij zijn club. Zijn sponsorinkomsten bedragen ongeveer 18 miljoen euro per jaar.

Jorge Horacio Messi.
afp Jorge Horacio Messi.
Vader en zoon Messi in 2007.
epa Vader en zoon Messi in 2007.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00