Messi stelt fans Barça voor ultimatum: "Als jullie willen dat ik vertrek, doe ik dat"

Er lijkt een kink in de kabel in de relatie tussen Lionel Messi en de supporters van FC Barcelona. Die laatsten hadden hun superster getrakteerd op een licht fluitconcert na zijn erg matige partij tegen Atlético, match waarin Barça na 1-1 de titel verloor aan Atlético. 'De Vlo' kwam nauwelijks in het stuk voor en maakte, niet voor het eerst dit seizoen voor de blaugrana, een lethargische indruk. Alsof het hem allemaal weinig interesseerde. Geïnterviewd op de luchthaven van Buenos Aires gisteravond, leek hij echter alweer de batterijen hebben opgeladen voor het nakende WK en sprak hij duidelijke taal.

Messi klopte Courtois bij 1-1, maar zijn goal werd (onterecht) wegens buitenspel afgekeurd.
AFP Messi klopte Courtois bij 1-1, maar zijn goal werd (onterecht) wegens buitenspel afgekeurd.

Zeker wat betreft zijn situatie in Barcelona, waar hij net een contractverlenging ondertekende die hem 20 miljoen euro per jaar zal opleveren. "Ik heb altijd gesteld dat Barcelona mijn thuis is. Maar de dag dat de mensen er me niet langer willen, wel, dan zal ik er ook niet langer blijven. Ik hou van de club... Als ze me echter liever zien vertrekken, heb ik daar echt geen probleem mee." Vervolgens wordt er gevraagd hoe zijn relatie met de fans nu is. Messi haalt een monkellachje boven en zegt met een wrange grijns: "Goed, denk ik. Ze hebben me altijd gesteund toen er twijfels waren rond mijn toekomst, maar soms hoor je geroezemoes als je op het veld staat. Daarom zeg ik: "Als ik moet vertrekken, geen probleem. Maar Barcelona is nog altijd de plek waar ik me thuis voel."

Maandag: Messi schudt de hand met Barcelona-voorzitter Bartomeu nadat hij zijn handtekening gezet heeft onder een contractverlenging.
EPA Maandag: Messi schudt de hand met Barcelona-voorzitter Bartomeu nadat hij zijn handtekening gezet heeft onder een contractverlenging.

Ook over zijn teleurstellend seizoen in Camp Nou, sprak hij ronduit: "Ja, maar nu ben ik elders en wil ik knallen voor Argentinië. Dikwijls is het al andersom geweest, weet je. Toen speelde ik minder voor de 'albiceleste' en was ik wel goed voor Barcelona. Hopelijk is dat nu een ander verhaal."

Populair in Argentinië, net als Maradona en paus Franciscus.
AP Populair in Argentinië, net als Maradona en paus Franciscus.