Messi, señor Clásico, nóg beslissender dan Ronaldo én vaker in winnende kamp

AFP

Straks staan Lionel Messi en Cristiano Ronaldo voor de 30ste keer tegenover elkaar in de Clásico, voor de 15de keer in Camp Nou. Van de vorige 14 edities wonnen Messi en Barcelona er 6 in eigen huis. Ronaldo blijft voorlopig op 4 uitzeges staan. De Portugees was nochtans wel erg vaak bepalend, met 11 doelpunten in 14 uitduels. Telkens wanneer Real won op verplaatsing tegen het Barça van Messi, stond Ronaldo op het scorebord. De raad voor Real lijkt dus simpel: zorg dat Ronaldo scoort. In Camp Nou lukte Messi daarentegen 'slechts' 5 goals en 5 assists. Ook voor de Argentijn lukte het op verplaatsing beter, want in Bernabéu kon Leo al 14 keer scoren. In totaal komt Messi er met 14 zeges tegen 8, 19 goals tegen 17 en 11 assists tegen 1 (!) bovendien duidelijk als winnaar uit in het Clásico-duel met Cristiano Ronaldo. Kan Ronaldo zich nog eens laten gelden en zijn reputatie in Camp Nou hooghouden? 

Opmerking: alle Clásico's waarin Messi en Ronaldo speelden (over alle competities), werden in rekening gebracht. Eén Clásico, een bekerfinale, werd op neutraal terrein afgewerkt.

EPA
.
rv .
Photo News10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos driesen

  Eindelijk Kevin pina ne mens met verstand! Dit jaar is t al een heel pak minder met Messi en barca en volgend jaar als iniesta weg is, zal het helemaal gedaan zijn!!!

 • Sanne Vermeulen

  Messi is gewoon beter en completer dan Ronaldo en dat zal hij altijd blijven

 • Albert Luyts

  hugo als dat waar is wat jij zegt dan is er in heel de wereld geen enkele goeie trainer ???

 • Herbert Verbeeck

  En dat is dan ook de reden dat Messi een trapje hoger staat in mijn ranking. Veel bepalender voor de ploeg. Ronaldo is wel een superafwerker.

 • Pedro Gonzalez

  Ronaldo is een fantastische speler, maar toch een maatje te klein vergeleken bij Messi. Ronaldo rekent vooral op goede medespelers. De medespelers van Messi rekenen vooral op hem.