Messi nadert op Cristiano na nieuwe hattrick, maar Suarez steelt show met deze goal

WHAT A GOAL LUIS SUÁREZ!!!

De socio's van Barcelona beleefden een heerlijke vooravond in Camp Nou: een vervroegd lentezonnetje, een tegenstander (Levante) rijp voor de slachtbank en 'gallery play' van hun sterren. Net in zijn 300ste match in La Liga pakte Lionel Messi uit met een hattrick, nadat Neymar de ban had gebroken. Al was het Luis Suarez, verrassend op de bank gestart ten voordele van Pedro, die de show stal met bovenstaand doelpunt. De Uruguyaan was Neymar in minuut 66 komen vervangen en pakte op voorzet van linksachter Adriano uit met een geweldige volley voor de laatste goal van Barça. 5-0. De socio's konden met een bijzonder lekker gevoel huiswaarts.

AFP
AFP

Het was een opnieuw dikwijls ongrijpbare Neymar die op het kwartier de ban had gebroken. Op voorzet van natuurlijk Messi pakte hij uit met deze lobbal in één tijd. De Braziliaan smukte zijn statistieken, dit seizoen haast evenwaardig dan die van Cristiano, nog wat op. Pedro bleef verstandig van de bal, een defensief goed gestart Levante werd daarna de speelbal van de blaugrana.

Neymar messi amazing goal #Barcelona #levante #liga #laliga #chance #messi #neymar

37ste minuut: op assist van Bartra slaat Messi een eerste keer toe.

Vine by barccca

58ste minuut: Busquets met een geweldige pré-assist voor Pedro, die in één tijd aflegt voor Messi die op zijn beurt in één tijd binnentikt.

Kuka muu muka? #Messi #LaLigafi

64ste minuut: Het gaat heel snel nu. Neymar wordt gehaakt door Ivan Lopez en Messi zet zich achter de bal om doelman Mariño een derde keer te kloppen. Nummer 26 voor Messi in La Liga, waarmee hij Cristiano in de strijd om 'pichichi' op de hielen zit. Ronaldo, die de laatste weken met ook een schorsing droog staat, bleef gisteren in de 2-0 zege tegen Deportivo steken op 28 goals. In de 300 matchen die Messi in de Spaanse competitie speelde, was hij goed voor 269 goals, 107 assists en 23 hattricks. Telkens een record. Dit seizoen scoorde hij alweer, net als Ronaldo, vier hattricks. Ter vergelijking: in de vijf beste Europese competities, lukte niemand dit seizoen meer dan één hattrick.

Lionel Messi Penalty Goal vs Levante.

Opvallende statistiek na vanavond: voor Barça was het de elfde opeenvolgende zege in alle competities. Dat was Barcelona niet meer gelukt sinds Josep Guardiola trainer was. In zijn eerste seizoen in Camp Nou deed de huidige trainer van Bayern München dat van september tot november 2008. Een hart onder de riem voor Luis Enrique, die Barça in navolging van Real Madrid ook het razendsnelle omschakelingsvoetbal lijkt bijgebracht te hebben. Levante en andere Deportivo's zijn natuurlijk geen waardemeter - afwachten wat dat straks geeft als Barcelona ook onder druk komt te staan, in de achtste finales van de Champions League tegen Manchester City en in La Liga tegen Real Madrid. Datum: 22 maart. Aftrap: 21u. Locatie: Camp Nou. De bijna 100.000 socio's zullen van de partij zijn.

GETTY
REUTERS
GETTY
EPA
AFP