Messi dan toch weer beschikbaar voor Argentinië

AFP
In juni kondigde Lionel Messi nog zijn afscheid van de Argentijnse nationale ploeg aan, twee maanden later komt hij alweer op die beslissing terug. "Mijn liefde voor mijn land en het shirt zijn te groot", zo kondigde de stervoetballer vrijdag in een mededeling aan dat hij zich opnieuw beschikbaar stelt voor de Albicelestes.

Een teleurgestelde Messi had na de van Chili verloren finale in de Copa America gezegd dat hij zijn interlandcarrière zou staken. Het was immers al de vierde finale die de superster van FC Barcelona verloor met zijn nationale voetbalelf.

De nieuwe Argentijnse bondscoach Edgardo Bauza zakte persoonlijk naar Barcelona af voor een gesprek met Messi. Nadien toonde hij zich optimistisch over een terugkeer van de aanvaller. Vrijdag moet Bauza de selectie bekendmaken voor de kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 tegen Uruguay (1 september) en Venezuela (6 september).

EPA
EPA
USA Today SportsReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.