Messi bezorgt matig Barça met twee goals en een assist volle buit tegen Sociedad

AFP
Na nederlagen tegen Malaga en Juventus heeft FC Barcelona vanavond weer eens mogen proeven van de overwinning. Van een leien dakje liep het allerminst, maar tegen Real Sociedad werd uiteindelijk toch met 3-2 gewonnen. Lionel Messi was met twee goals en een assist andermaal de grote man bij de 'Blaugrana'. Martinez en Prieto scoorden voor de Basken.

Ze zal ongetwijfeld deugd gedaan hebben bij Luis Enrique en dezijnen, die overwinning van vanavond. Het was nochtans geheel tegen de gang van het spel in dat Messi op het kwartier de score kon openen, maar fraai was de goal zeker en vast. 't Was trouwens al de zevende keer dat de 'Vlo' hamer bovenhaalde van buiten de zestien - niemand in de Europese topcompetities doet beter. Zijn tweede goal was een frommelgoal na voorbereidend werk van Luis Suarez, maar ook frommelgoals tellen natuurlijk. Het maakt dat Messi nu al 498 (!) doelpunten heeft gemaakt voor de Catalaanse grootmacht.

De partij leek toen al in een beslissende plooi te zijn gevallen, maar niks bleek minder waar. Het was Martinez die terug leven in de partij bracht na een schot dat via Umtiti in doel ging. Lang duurde het feestje echter niet, want een minuut late schoof Alcacer (die de geschorste Neymar verving op de linkervleugel) de 3-1 op aangeven van Lionel Messi in doel, maar nog voor de rust legde Xabi Prieto de 3-2 vernuftig in doel na een voorzet vanop links. Drie goals in evenveel minuten, trouwens. Na de pauze probeerde Sociedad de bakens nog wel te verzetten, maar goals kregen we niet meer in Camp Nou. 3-2 dus, maar een goeie generale repetitie voor de terugmatch tegen Juventus kon de prestatie van Barça bezwaarlijk worden genoemd.

AFP
AP
AFP
AFP
Getty Images
Getty Images
AP
AFP