Meesterlijke Chadli twee keer aan kanon in 100ste match voor Tottenham (1-4)

Geen actie in de Premier League dit weekend, maar niet gevreesd: er is wel FA Cup. Gisteravond kwalificeerde Marouane Fellaini zich met een alweer weinig indrukwekkend Manchester United voor de achtste finales en ook het Tottenham van onze vier Spurs-Belgen ligt op koers voor een extra bekerrondje. Op bezoek bij derdeklassier Colchester United was het Nacer Chadli die zich tot grote held ontpopte met twee doelpunten in zijn 100ste match. Dat was gek genoeg echter niet het meest opvallende tafereel van de doelpuntenrijke partij.

Amper twee minuten waren we ver in het Colchester Community Stadium toen de fans een akelige botsing te zien kregen tussen thuisverdedigers Alex Wynter en Tom Eastman. Eerstgenoemde bleef uitgeteld liggen terwijl Eastman bloedend als een rund naar de kant sjokte. De onfortuinlijke Wynter werd op het veld verzorgd terwijl de fans ongerust de adem inhielden. Ook Nacer Chadli - de enige Belg op het veld - stond er wat beteuterd bij. De toegetakelde verdediger van Colchester werd uiteindelijk onder luid applaus afgevoerd.

Bingo in 100ste match
Al vroeg in de tweede helft kwam er goed nieuws: de 22-jarige Wynter werd in het ziekenhuis verzorgd aan een snijdwonde ter hoogte van de mond. Er zijn nog onderzoeken aan de gang, maar op het eerste gezicht lijkt er op een beetje sufheid na weinig aan de hand. Het incident plaatste de 0-1 van Nacer Chadli vlak voor het halfuur ietwat in de schaduw. De Rode Duivel scoorde vorige week zaterdag ook al knap tegen Crystal Palace en lijkt weer helemaal boven water bij 'The Spurs'. Dat bewees hij ook na rust toen hij na de 0-2 van Eric Dier met het hoofd ook voor de 0-3 tekende. Een owngoal van Ben Davies en de 1-4 van Tom Carroll maakten het plaatje compleet. De doelpunten van een herboren Chadli zijn er overigens eentje met een speciaal randje want de ex-speler van FC Twente was toe aan zijn 100ste match voor de Londense topclub.

Dembélé valt in
Alweer een vlotte namiddag dus voor Tottenham, dat sterk op dreef blijft. Nacer Chadli was de enige landgenoot in de basis bij 'The Spurs'. Jan Vertonghen is geblesseerd, Toby Alderweireld kreeg rust en Moussa Dembélé kwam na een uurtje een sterke Erik Lamela aflossen.

AFP
Photo News
Photo News
AFP
Photo News
AFP
REUTERS
Getty Images
REUTERS
REUTERS
Photo News
Twitter Indy Football
REUTERS
AFP
REUTERS