Maurizio Sarri blijft vier jaar langer bij Napoli van Rode Duivel Dries Mertens

AFP
Coach Maurizio Sarri heeft zijn contract bij Napoli, de club van Rode Duivel Dries Mertens, verlengd tot medio 2020. Dat bevestigde de Italiaanse eersteklasser vandaag. De 57-jarige Italiaan leidde Napoli in zijn eerste seizoen naar de tweede plaats in de Serie A, die recht geeft op de groepsfase van de Champions League.

"Voorzitter Aurelio De Laurentiis geeft me erkenning, dat blijkt ook uit dit nieuwe contract. Hij heeft me de kans gegeven om op dit niveau aan de slag te gaan. Ik ben hem daar dankbaar voor en hoop dat ik zijn vertrouwen niet schaadt", reageerde Sarri, die zich met de Napolitanen plaatste voor de Champions League. "Het geeft me een buitengewoon vreemd gevoel dat ik op de bank zal zitten in de Champions League. Met de steun van ons geweldige publiek gaan we mooie dingen laten zien, daar ben ik zeker van."

Succes bij Empoli
De Italiaanse oefenmeester kwam vorige zomer over van Empoli, waar hij drie jaar coach was. Met beperkte middelen voerde hij het team afgelopen in 2015 naar een vijftiende plaats en het behoud in de Serie A. Het seizoen daarvoor had hij met Empoli de promotie afgedwongen. Voordien was hij sinds 1990 aan de slag bij meerdere amateurclubs.

Mertens tot 2018
Sarri blijft ook volgend seizoen de coach van Dries Mertens, die nog tot medio 2018 onder contract ligt bij de 'Azzurri'. De Rode Duivel (7 doelpunten in 44 caps) arriveerde in de zomer van 2013 in Napels na een succesvol seizoen bij het Nederlandse PSV.

Photo News
Photo News