Mauricio Pochettino volgt ontslagen Tim Sherwood op bij Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino.
REUTERS Mauricio Pochettino.
De Argentijn Mauricio Pochettino volgt de ontslagen Tim Sherwood op als hoofdcoach bij het Engelse Tottenham Hotspur, de club van Rode Duivels Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli. De 42-jarige Pochettino komt over van reeksgenoot Southampton en ondertekende op White Hart Lane een contract voor vijf seizoenen. Dat maakte Tottenham Hotspur vandaag bekend.

"Dit is een prestigeclub met een rijk verleden en ik ben blij dat ik daar nu deel van mag uitmaken. Er zit heel wat talent in de huidige selectie en ik kijk ernaar uit om met hen de voorbereiding te starten", aldus Pochettino, die anderhalf jaar bij Southampton aan de slag was en de club vorig seizoen naar een knappe achtste plaats in de Premier League leidde.
    
De Spurs hebben op hun beurt een wisselvallig seizoen achter de rug. In december werd André Villas-Boas reeds de laan uitgestuurd en vervangen door Tim Sherwood, maar die kon niet overtuigen in Londen. Uiteindelijk eindigden de Spurs op de zesde plaats in de Premier League, waardoor ze volgend seizoen op een plaats in de Europa League mogen rekenen. Na het seizoen werd de samenwerking met Sherwood beëindigd. Ajax-coach Frank de Boer was nadrukkelijk in beeld als zijn opvolger, maar finaal koos het Tottenham-bestuur toch voor Pochettino.