Massimo Bruno zet carrière voort bij Red Bull Leipzig

Twitter

Massimo Bruno zet zijn carrière verder bij Red Bull Leipzig. Dat meldt de Duitse club op Twitter. De gewezen flankaanvaller van Anderlecht werd door Leipzig het voorbije seizoen uitgeleend aan het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Bruno tekende in juni vorig jaar een contract voor vijf seizoenen bij Leipzig. De voorbije dagen werd hij gelinkt aan het Spaanse Villarreal, maar een transfer naar de Primera Division komt er dus niet. Leipzig greep het voorbije seizoen naast de promotie naar de Bundesliga en hoopt die nu met de diensten van Bruno wél te kunnen realiseren.

Bruno won met RB Salzburg de Oostenrijkse titel en beker, maar van een basisplaats was hij er in een wisselvallig seizoen niet altijd zeker. In 39 wedstrijden kwam hij aan acht doelpunten en evenveel assists, een pak minder dan de statistieken die hij een seizoen eerder bij Anderlecht kon voorleggen. Bij de Brusselaars was de beloftevolle winger tevens wel zeker van een basisplaats.

In de tweede Bundesliga wordt Bruno één van de duurste spelers en de club verwacht dan ook veel van de flankaanvaller. "Massimo is een fijnbesnaarde speler, die altijd voor gevaar kan zorgen", vertelde Leipzig-coach Ralf Rangnick. "We moeten ervoor zorgen dat hij hier zo snel mogelijk zijn draai vindt."