Martino: "Met steun van fans titel pakken"

REUTERS
Coach Gerardo Martino gelooft dat hij met Barcelona de Spaanse titel kan pakken. Zijn ploeg speelde zondag weliswaar gelijk tegen Elche (0-0), maar ook koploper Atletico Madrid won niet van Malaga (1-1).

"Het was voor ons niet de uitslag die we wilden, maar het was toch een goed resultaat gezien de wedstrijden van Atletico en Real. Ik hoop dat we komende week 90 minuten lang op de steun van de fans kunnen rekenen. Met de hulp van de fans kunnen we de titel winnen."

In de laatste wedstrijd van het seizoen speelt Barcelona in het eigen stadion tegen Atletico. Bij winst is Barcelona op basis van onderling resultaat kampioen. Real Madrid is door een nederlaag tegen Celta de Vigo (2-0) uitgeschakeld voor het kampioenschap.

Simeone
Atletico Madrid had zich zondag al van de titel kunnen verzekeren. Toch was trainer Diego Simeone trots op zijn ploeg. 'Wie had aan het begin van dit seizoen gelooft, dat wij op dat laatste dag van het seizoen met drie punten voorsprong naar Nou Camp zouden reizen? Nu is de kans 50-50, net als in ieder andere finale. Onze rivalen zijn wel wat meer gewend aan dit soort situaties, maar het is geweldig wat dit team heeft laten zien.'Video