Marseille verliest André Ayew aan Swansea

PHOTO_NEWS
De Ghanese international André Ayew heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij het Welshe Swansea City. Dat meldde de Premier League-club woensdag. Ayew komt over van Olympique Marseille, waar hij een teammaat was van Rode Duivel Michy Batshuayi.

"Ik heb goed rondgekeken, maar ik denk dat Swansea voor mij de beste keuze is om te groeien als speler", zegt Ayew aan Sky Sports. "Mijn keuze was natuurlijk ook niet louter voetbaltechnisch. Ik heb veel goede dingen gehoord over de ploeg. De spelers hebben een echte band en hanteren een echte teamgeest." Bij Swansea zal de dribbelkont het belangrijke nummer 10 krijgen.

Voor de 25-jarige Ayew komt er zo een einde aan een periode van acht jaar profvoetbal bij zijn jeugdclub Marseille, waar hij goed was voor 52 doelpunten in 181 wedstrijden. Hij won met Marseille twee ligabekers, in 2011 en 2012, en maakte in 2010 deel uit van de kampioenenploeg. Dit seizoen moest de voormalige club van Raymond Goethals genoegen nemen met een vierde stek in de stand.

Dat Ayew nu tekent voor de nummer acht in Engeland komt in de Zuid-Franse stad hard aan, ook al heeft de club extra geld nodig om financieel schoon schip te kunnen blijven maken. Ook sterkhouder André-Pierre Gignac staat dichtbij een vertrek, en zou binnenkort tekenen bij de rivalen van Olympique Lyon. Voor Michy Batshuayi zou dat alvast minder concurrentie betekenen.