Marseille klopt bij City aan voor Jason Denayer

PHOTO_NEWS
Dat Jason Denayer op uitleenbasis mag vertrekken bij Manchester City na de miljoenentransfer van Nicolas Otamendi (Valencia), las u dinsdag al in Het Laatste Nieuws. Olympique Marseille is, zoals L'Equipe vandaag meldt, effectief kandidaat om de Rode Duivel (20) de komende 10 maanden onderdak te geven.

Bij Manchester City hebben ze momenteel andere prioriteiten dan Denayer - zie: de aanslepende onderhandelingen met Wolfsburg over Kevin De Bruyne. In het Etihad-Stadion bevestigen ze dat onze landgenoot op huurbasis mag beschikken, na een gesprek met trainer Manuel Pellegrini. Op clubniveau is er echter nog geen akkoord, ook niet met Marseille. Pas ten vroegste dit weekend zou een beslissing kunnen vallen.

Extra concurrent met Otamendi
Gisteren legde City bovendien de Argentijn Nicolas Otamendi vast voor 45 miljoen euro. Opnieuw een speler die in de pikorde boven Denayer komt. De Engelse topclub had gehoopt Mangala te verhuren aan Valencia en Denayer een rijtje op te schuiven, maar de Fransman (ex-Standard) wil na een goeie start in de Premier League volop zijn kans gaan in Engeland. Het sein voor Denayer om aan te kloppen voor een nieuwe uitleenbeurt. Zelfs als Demichelis naar River Plate trekt, heeft hij weinig perspectief op speelminuten. Een must als hij straks met de Rode Duivels naar het EK in Frankrijk wil.

Bij Europese subtopper stallen
'The Citizens' zijn bereid mee te werken aan een verhuur, maar is wel selectief. De club wil dat hij zich ontwikkelt bij een Europese subtopper, die ook in de Champions of Europa League actief is. Marseille beantwoordt aan dat profiel, maar is niet de enige gegadigde zeggen in Manchester. Denayer maakte vorig seizoen indruk op huurbasis bij Celtic en in zijn laatste twee interlands bij de Rode Duivels, tegen Frankrijk en Wales.

EPA
GETTY