Ga naar de mobiele website
^ Top

Marcello Lippi kiest voor Chinees avontuur

Marcello Lippi.
AP Marcello Lippi.
De Italiaanse succescoach Marcello Lippi is de nieuwe trainer van de Chinese eersteklasser Guangzhou Evergrande. Lippi ondertekende in Zuid-China een contract voor twee seizoenen en een half.

Bij de regerende Chinese landskampioen en tevens de huidige competitieleider na tien speeldagen staan onder anderen de Paraguayaanse international Lucas Barrios (ex-Borussia Dortmund) en de Braziliaan Cléo (ex-Partizan Belgrado) onder contract. Lippi volgt er de Zuid-Koreaan Lee Yang-soo op. Die had de ploeg sinds maart 2010 onder zijn hoede. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport zal de Italiaan tien miljoen euro per seizoen opstrijken in China.

Marcello Lippi is een van de meest gelauwerde trainers in het Italiaanse voetbal. De 64-jarige coach is de architect van het Juventus dat eind jaren negentig het Europese voetbal domineerde. Ook bij de Italiaanse nationale ploeg boekte hij successen. Op het WK 2006 in Duitsland leidde hij de Squadra Azzurri naar de wereldtitel door in de finale Frankrijk te verslaan. Na het voor Italië desastreus verlopen WK in Zuid-Afrika besloot hij zelf op te stappen. Sindsdien zat de coach zonder werk.

Lippi werd vorig jaar mei al benaderd door de club. "Ik heb toen iemand naar China gestuurd om wedstrijden te gaan bekijken en daardoor werd ik er zeker van dat ik dit moest doen. Ik ben heel enthousiast om in China aan de slag te gaan'', zei Lippi tijdens een persconferentie die live op de Chinese televisie te zien was.Meld een bug