Maradona: "Messi, zeg tegen Argentinië dat we de pot op kunnen"

Diego Maradona met een shirt van Messi tijdens het voorbije WK, waar Argentinië sneuvelde in de achtste finale.
Photo News Diego Maradona met een shirt van Messi tijdens het voorbije WK, waar Argentinië sneuvelde in de achtste finale.
Voetballegende Diego Maradona raadt zijn landgenoot Lionel Messi aan om niet langer uit te komen voor de Argentijnse nationale ploeg.

Volgens 'Pluisje' werd Messi onterecht verantwoordelijk gehouden voor de ondermaatse prestaties van Argentinië op het voorbije WK in Rusland.

"Ik zou Messi aanraden niet meer terug te keren in het Argentijnse shirt", verklaarde Maradona aan het Argentijnse dagblad Clarin. "In het Argentijnse voetbal is het altijd zijn fout, zelfs al gaat het om een nederlaag van de U15. Het wordt echt tijd dat hij ons zegt dat we de pot op kunnen en dan zullen we zien of iemand anders de verantwoordelijkheid op zich kan nemen. Vandaag inspireert de Argentijnse selectie me helemaal niet. En dat geldt voor de hele wereld. We zijn de passie kwijt."

Argentinië werd op het WK in de achtste finales met 4-3 uitgeschakeld door Frankrijk, dat zich uiteindelijk tot wereldkampioen zou kronen.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • mark didden

  Argentinië is een doodgewone ploeg internationaal. En dit met of zonder Messi. Maar ja voorstanders van Messi kunnen dit moeilijk aanvaarden. Hazard is stukken beter dan hem

 • Mathieu Peeters

  Eén speler verantwoordelijk stellen voor het falen is de flauwste zever die dat er bestaat en dat weet Maradonna ook, maar die laatste kan niet verdragen dat er een ander zeker zo veel lof krijgt als hij ooit gehad heeft en dat door zijn losbandig leven zijn roem voorbij is.

 • hugo van de velde

  Ok, maar heb je gezien hoe Messi uitsluitend naar de grond staarde tijdens het WK ? Hoe kon hij de bal zien aankomen ?

 • Gunther Bodomin

  Komt ervan als je een hele ploeg bouwt rond één speler. Presteert die ene speler niet, presteert de hele ploeg niet. De fout ligt niet bij Messi, maar bij de bond en coach die teren op zijn talent en blind zijn voor andere spelers en tactieken. "Bal naar Messi." en "Messi op het veld." is het Argentijnse credo vanaf dag één, sinds hij bij de selectie zit.

 • Kristof Loonis

  Nooit gedacht,maar hier heeft Pluisje wel gelijk.Het is een teamsport.Niet alles kan op de rug van Messi belanden.