Maradona haalt uit na nieuwe opdoffer Messi en co: “Dit team verdient het Argentijnse shirt niet”

REUTERS
Lionel Messi beleefde vrijdag weinig plezier aan zijn rentree bij Argentinië. De Albiceleste gingen in een oefenpot in Madrid pijnlijk ten onder tegen Venezuela: 1-3. Diego Maradona kan het niet langer aangezien. Dat vertelde hij aan het Spaanse AS.

Neen, Maradona heeft de oefenwedstrijd van Argentinië niet gevolgd. “Ik kijk niet naar horrorfilms”, vertelde de wereldkampioen van 1986. “De onbekwame mensen aan het hoofd van de voetbalbond dachten zeker dat wij Venezuela zouden kloppen? Zij liegen en bedriegen continu.”

“Het doet me pijn, omdat ik me een échte Argentijn voel. Maar dat was vooral met de generatie spelers als Ruggeri, Batistuta en Caniggia... Het huidige team verdient het niet dit shirt te dragen. En we zouden ons leven geven om Claudio Tapi (voorzitter van de Argentijnse federatie, red.) te zien vertrekken. Hij heeft geen flauw idee waar hij mee bezig is.”

“Ik leef mee met het Argentijnse volk, dat in die leugenaar blijft geloven”, vervolgde ‘Pluisje’. “Ik heb ook medelijden met de spelers, die hiervan de gevolgen moeten dragen. Terwijl de mensen van de bond de regisseurs zijn van de prestaties van het Argentijnse team.”

AFP
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Carlos Simonis

  Volg het voetbal al vanaf 1962. Mario van Holle weet niet wat hij zegt. Voor mij is Messi de beste en de grootste voetballer die ik ooit gezien hebt. Nu zonder Xavi en Iniesta staat Barcelona alsnog bovenin in de top, met Messi als topscorer van Spanje. Dus hij kan ook zonder Xavier en Iniesta uitblinken, terwijl Barcelona op het moment zeer zwak is. Dit Argentijns elftal zal zelfs met Maradonna slecht presteren.

 • marc germeau

  Mario, meen je dat nu? Ik ben 53, dus zou ik ook dolgraag hebben dat de voetballers uit mijn jeugdigere jaren tot de besten allertijden worden beschouwd... Maar dat is niet (meer) zo. Messi is de allerbeste, dat weet ik nu al, voor het einde van zijn loopbaan.

 • Christiaan Goethals

  Zoals Diëgo er nu bij loopt, dat is pas een schande.

 • Mario Van Holle

  Groot gelijk Diego ! Messi de allergrootste ...bij Barca ja ...jij deed het bij napels en argentinië