ManU-icoon Roy Keane vrijgesproken van verkeersagressie

REUTERS
Oud-voetballer Roy Keane wordt niet bestraft voor zijn vermeend aandeel in een verkeersruzie in januari. Een taxichauffeur had de voormalige aanvoerder van Manchester United voor de rechter gesleept.

Taxichauffeur Fateh Kerar beschuldigde de 43-jarige Ier van agressief gedrag. Vanuit zijn taxi zag hij Keane ergens geparkeerd staan in de plaats Altrinchham. "Ik keek hem aan en hij keek terug", zei Kerar vrijdag in de rechtbank in Manchester. "Hij bleef me maar aanstaren."

Agressief schelden
Kerar, die een klant bij zich had, maakte een handgebaar en reed weg. Volgens de 44-jarige man kwam Keane achter hem aan. "Hij sprong bij een kruising uit zijn auto en begon agressief te schelden. Hij was woedend." Na de woordenwisseling ging de chauffeur naar het politiebureau om aangifte te doen.

De rechter was niet onder de indruk en achtte het niet bewezen dat Keane, tegenwoordig assistent-trainer bij de Ierse nationale ploeg, een strafbaar feit heeft begaan. Zijn advocaat noemde het incident 'een storm in een glas water', melden Britse media.

EPA