ManU/Bournemouth wordt volgende week dinsdag ingehaald

AP
De competitiewedstrijd tussen Manchester United en Bournemouth, die vandaag uit veiligheidsoverwegingen is uitgesteld, wordt volgende week dinsdag (17 mei) ingehaald. Dat bevestigt ManU op zijn website.

Het duel van de 38ste en laatste speeldag kon niet doorgaan omdat er op de tribunes van Old Trafford een verdacht pakket was aangetroffen. Op vraag van de politie werden de toeschouwers uit het stadion geëvacueerd. Het pakket, waarvan de inhoud onschadelijk zou blijken, werd later door bommenexperts gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Volgens de politie ging het om een ongevaarlijk object dat door een beveiligingsfirma enkele dagen daarvoor onbewust was achtergelaten tijdens een oefening in het stadion.

ManU staat met Southampton gedeeld vijfde, op 3 punten van stadsgenoot City. Om nog vierde te worden (en te kunnen deelnemen aan de voorronde van de Champions League) moet ManU met liefst negentien doelpunten verschil winnen van Bournemouth, dat als zestiende niets meer te winnen of verliezen heeft.

Het uitstel van de laatste competitiewedstrijd komt trainer Louis van Gaal slecht uit. De voorbereiding op de finale van de FA Cup zaterdag op Wembley tegen Crystal Palace komt daardoor enigszins in de verdrukking.