Manchester United heeft revanche voor verloren finale beet en knikkert Hazard en Chelsea uit FA Cup

Photo News
Tottenham en Arsenal werden al uit de FA Cup geknikkerd, vanavond vervoegde ook Chelsea dat lijstje. In een heruitgave van de finale van vorig jaar ging Manchester United 0-2 winnen op Stamford Bridge. De luidkeels toegezongen Solskjaer en zijn manschappen naar de kwartfinales. Romelu Lukaku werd na 72 minuten naar de kant gehaald bij United, Eden Hazard maakte de 90 minuten vol bij de thuisploeg.

’t Was eigenlijk bij de rust al beklonken. Met dank aan Paul Pogba - alweer. Op het halfuur als aangever -Herrera knikte de haarfijne voorzet overhoeks binnen- en op slag van rust zélf doeltreffend met een buffelstoot. Dat de wereldkampioen herleeft onder Solskjaer, is een understatement. Hij zit aan negen goals in twaalf duels onder de Noor. Romelu Lukaku, in de basis vanavond en vooral voor rust aanwezig, was er als de kippen bij om zich te mengen in het feestgedruis van zijn boezemvriend. Chelsea nog voor rust in de penarie. De Blues toonden wel grinta, maar veel werk moest gelegenheidsdoelman Romero niet opknappen. Daar kon ook Eden Hazard weinig aan veranderen. Sarri voelde de bui -’t zijn stevige buien dezer dagen op Stamford Bridge- al hangen. (lees hieronder verder)

Een poging om de bakens na rust te verzetten, kende geen succes. Chelsea zal zichzelf niet opvolgen als FA Cup-winnaar. Vorig jaar scoorde Hazard nog de enige treffer in de finale. Met de Europa League en de League Cup hebben de Blues nog twee competities om het seizoen enigszins te redden. De eerste opdracht volgt donderdag: dan komt Malmö over de vloer. Bij United, dat voor het eerst sinds 2012 nog eens won op het veld van de Blues, dromen ze van een nieuwe trip naar Wembley.

Action Images via Reuters
AFP
Action Images via Reuters
AP
AP
EPA
EPA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frankie bressinck

    Hebben ze daar 80 miljoen voor gegeven? Die keeper staat gewoon te slapen bij die eerste goal! En die verdedigers van Chelsea? Een ramp, kunnen amper duels winnen en hun passes komen zelden aan! Een zeer zwak Chelsea dat is't!

  • Bert Verhaegen

    Hoezo? Heeft Hazard Chelsea twee weken geleden niet naar de League Cupfinale getrapt? Is Hazard dit seizoen met 15 goals en 11 assists niet de belangrijkste speler van Chelsea? Hij was gisteren de enige die aanvallend iets probeerde. Is al dat defensief gestuntel de schuld van Hazard misschien? Pedro en Willian bakken er al een heel seizoen niks van...

  • Carlos Simonis

    Hazard presteert al een tijd niet meer, stel hem gewoon niet op en geef een jeugdspeler de kans op zijn plaats. Hazard is teveel bezig met Real Madrid. Ben ook benieuwd waar Hazard komt te spelen bij Real, als de transfer doorgaat, want hij heeft wel veel concurrentie daar. Iedereen gaat er vanuit dat Hazard daar gaat schitteren, maar ik moet het nog zien. Ik vind hem een fantastische speler, maar ook weleens een momenten voetballer.