Manchester United freewheelt verder onder Solskjaer, basispion Lukaku krijgt weinig klaar

Photo News
Fulham
FUL
Fulham FUL
0
3
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Ook de klip op Craven Cottage werd eenvoudig omzeild. Manchester United freewheelt verder onder Solskjaer. Fulham, het nummer voorlaatst, werd vanmiddag met 0-3 over de knie gelegd. 25 op 27 oogt het Premier League-rapport. Romelu Lukaku stond de hele wedstrijd tussen de lijnen, maar maakte geen onuitwisbare indruk.

“You are my Solskjaer, my Ole Solskjaer. You make me happy, when skies are grey.” Attractief voetbal én resultaat: redenen genoeg voor de United-aanhang om de Noorse coach toe te zingen. Halfweg de eerste helft stond de 0-2-voorsprong al op het bord. Goals van Pogba en Martial. Na een rush die startte vanop de eigen speelhelft deponeerde die laatste zijn negende competitietreffer koeltjes in de verste hoek – hij evenaart na 26 speeldagen al zijn doelpuntentotaal van het voorbije seizoen.

Dit team lijkt in niéts nog op het elftal dat onder Mourinho zo kwakkelde. Laat orkestmeester Pogba daar de exponent van zijn: acht goals en vijf assists in negen competitiewedstrijden onder Solskjaer. Vanop de stip tekende de Franse wereldkampioen na rust zelf nog voor de 0-3. Ter vergelijking: onder Mourinho kwam hij in 14 Premier League-matchen aan drie goals en drie assists. Bevrijd voetballen, heet dat dan. 

En Romelu Lukaku? Hij verscheen nog eens aan de aftrap, maar maakte een vrij anonieme beurt. Het ontbrak hem aan scherpte en vertrouwen. Niet onlogisch gezien zijn situatie. Aan de overzijde stond er met Denis Odoi nog een landgenoot tussen de krijtlijnen. De verdediger trok zijn streng achterin, maar kon een zeventiende seizoensnederlaag niet afwenden. Het Fulham van Claudio Ranieri is een vogel voor de kat - degradatie wenkt.

REUTERS
AFP
AP
Photo News
AP
AP
Action Images via Reuters
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • André Van der Poorten

    Lukaku geeft ook plaats voor zijn medespelers ! Ook een kwaliteit !