Manchester kleurt blauw: City opnieuw leider in Premier League na zege in stadsderby

Photo News
Manchester United
MUN
Manchester United MUN
0
2
Manchester City MCI
MCI
Manchester City
Manchester is blue. City nam na rust afstand van stadsrivaal United (0-2) en wipt weer over Liverpool naar de koppositie in de Premier League. Haasje-over, voor een zoveelste keer.

Eerherstel. Daar was het United om te doen, na het debacle op Goodison Park (4-0) tegen Everton. Al hielden ze op Old Trafford de adem in met de komst van de stadsgenoot, waar Kompany in de basis startte. De Rode Duivel liep al gauw tegen een gele kaart op. Zijn tiende gele prent in Premier Leagueverband tegen United - daarmee is hij overigens alleen recordhouder, voor Wayne Rooney (7). City had het niet onder de markt in het eerste halfuur. Te statisch, te veel slordigheden. We zijn het niet gewend van het sterrenensemble van Guardiola. Niet dat United een resem kansen creëerde, maar het toonde wel dadendrang. Met de rust in zicht sloeg de blauw-witte-motor dan toch aan de praat. Sterling trapte na een vlotte combinatie de openingsgoal op De Gea, Agüero knalde overhoeks naast.

Sterling trapt de beste kans voor de pauze op De Gea.
Action Images via Reuters Sterling trapt de beste kans voor de pauze op De Gea.

De slotfase van de eerste helft gaf City moed. De openingsfase na rust was een pot éénrichtingsverkeer - de inbreng van Sané bleek daarin een belangrijk gegeven. Nadat Bernardo Silva de debatten opende met een schot in de korte hoek (54'), deed de Duitse krullenbol zélf zijn duit in het zakje met een harde knal (66'). Bij geen van beide goals ging De Gea vrijuit. Als zélfs een van de beste doelmannen ter wereld het laat afweten, tja... Romelu Lukaku viel bij de thuisploeg twintig minuten voor affluiten nog in, maar het kwaad was al geschied. 

Nog meegeven: City verbrak met de 0-2-zege een eigen record. Het liet dit seizoen in alle competities samen al 157 keer de netten trillen. In het seizoen 2013/2014, toen met Manuel Pellegrini aan het roer, klokte de teller op 156. 

Photo News
EPA
EPA
REUTERS
AP
Photo News
EPA
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Roesems

  Ik vind Lukaku niet slecht (snel en sterk) als spits maar in de 16 mist hij gevoel voor plaatsing.

 • hugo wouters

  Vergelijkingen met vorige spitsen gaan niet op. Lukaku heeft het geluk gehad tussen een generatie topvoetballers te mogen spelen die hem de doelrijpe kansen op een schoteltje aanboden. Trouwens het aantal wedstrijden dat de Rode Duivels nu spelen is het dubbele van ten tijde Ceulemans, Sonck. Hij bewijst nu dat hij een beperkte voetballer is die enkel rendeert door zijn lichaamsbouw en kracht.

 • Philippe De Naeyer

  Joeri, zeg nooit nooit. En hij is een spits voor ploegen zoals Everton, leverkusen, maar niet voor de top.

 • Joeri Haelen

  Overschat? Kijk even naar zijn cijfers...we gaan nooit nog zo een spits krijgen in België!

 • Eddy Vervloet

  Ik weet niet, Freddy, ze hebben niet gescoord, he??