Exclusief voor abonnees

Manchester City in het oog van de storm: de duistere kantjes ontmaskerd

Photo News
Football Leaks and the Damage Done. De lekken en de geleden imagoschade. Niet zozeer het gefoefel met de petrodollars verbaast, wel de pocherige en bij momenten agressieve toon in de gelekte e-mails: “We kunnen doen wat we willen.” Manchester City, een zich onaantastbaar wanende succesclub met duistere kantjes.

Gone, gone, the damage done. Een fraai beeld is het allesbehalve, dat wat ‘Der Spiegel’ afgelopen week heeft geschetst. Een verhaal waar niemand goed uitkomt. Niet de voetbalinstanties. Niet de liga’s. Niet PSG, die andere overtreder. En al zeker niet hoofdrolspeler Manchester City. Krassen op het embleem van een club die zich graag als voorbeeld profileert. Deuken in het imago en de geloofwaardigheid. Op basis van documenten en e-mails, aangeleverd door het klokkenluidersplatform van Football Leaks, beschrijft het Duitse weekblad in vier afleveringen tot in de puntjes hoe City sinds de overname in 2008 door een staatsconsortium uit Abu Dhabi minstens tot 2014 een loopje nam met de regels. Hoe de club bewust de voetbalautoriteiten misleidde. En hoe City, als een verwend kind, furieus reageerde als het niet kreeg wat het wou.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Deprez

    De macht van het geld kent geen grenzen, zeker weten.

  • Eric Maes

    Intriest...