Man Utd beloont toptalent Marcus Rashford (18) met nieuw contract

Manchester United heeft Marcus Rashford vastgelegd tot juni 2020, met optie op een bijkomend seizoen. De 18-jarige aanvaller, een jeugdproduct, brak begin dit jaar door en schopte het intussen tot de Engelse (voor)selectie voor het EK.

Met acht goals in zeventien wedstrijden drukte Rashford zijn stempel de voorbije maanden bij ManU. De Engelse topclub, waar José Mourinho de nieuwe coach wordt, beloonde hem met een nieuw contract. "Marcus is een natuurtalent met groot potentieel. Hij heeft zijn kans gepakt en zich snel aangepast in het eerste team. Hij ontwikkelt zich prima en we geloven dat er een fantastische toekomst voor hem ligt", zei vicevoorzitter Ed Woodward.

De speler zelf was in de wolken. "Ik ben altijd een fan geweest van Man Utd. Dat ik voor de grootste club ter wereld mag spelen, is een droom voor mij en mijn familie", aldus Rashford, die vorige week bij zijn debuut voor Engeland meteen scoorde tegen Australië.

Ook de 19-jarige Cameron Borthwick-Jones kreeg een nieuw contract tot de zomer van 2020. De jonge verdediger debuteerde in november, eveneens onder Van Gaal, en speelde afgelopen seizoen in totaal veertien wedstrijden in het eerste.

Manchester United heeft Marcus Rashford vastgelegd tot juni 2020, met optie op een bijkomend seizoen.
Getty Images Manchester United heeft Marcus Rashford vastgelegd tot juni 2020, met optie op een bijkomend seizoen.
"Dat ik voor de grootste club ter wereld mag spelen, is een droom voor mij en mijn familie", aldus Rashford,
Getty Images "Dat ik voor de grootste club ter wereld mag spelen, is een droom voor mij en mijn familie", aldus Rashford,