Man City heeft grootste financiële macht, geen Belgische club in top 100

Photo News
Niet Paris Saint-Germain, maar Manchester City heeft de grootste financiële macht in de voetbalwereld. Dat blijkt uit The Soccerex Football Finance 100, waarin ‘s wereld beste clubs zijn gerangschikt op basis van de waarde van de selectie, vaste activa, geld op de bank, potentiële investeringen door de eigenaars en de nettoschuld.

Geen enkele Belgische club in de top 100 van Soccerex, een denktank van beleidsbepalers uit het internationale voetbal. Onze noorderburen doen het dan een stukje beter. Ajax pronkt op plek 46, Feyenoord staat op nummer 80.

Naast City staat ook Arsenal boven PSG. De Londense club staat erom bekend niet met geld te smijten op de transfermarkt. Coach Arsène Wenger haalt liever relatief onbekende jongere spelers weg, dan tientallen miljoenen euro’s aan een vedette te besteden. Arsenal heeft liefst 300 miljoen pond (337,5 miljoen euro) op de bank en heeft in de Premier League de laagste nettoschuld (8 miljoen pond). "Hun positie op de ranglijst weerspiegelt de professionaliteit van de club en een goed bedrijfsmodel’’, aldus Soccerex.

City staat eerste omdat eigenaar Mansour bin Zayed Al Nahyan liefst 650 miljoen euro in de club pompte. Vooral in topspelers, maar ook in het Etihad Stadium en het moderne trainingscomplex. Ook heeft de koploper in de Premier League prima tv-deals afgesloten.

De top 10 wordt gedomineerd door clubs uit de Premier League.  Champions League-winnaar Real Madrid bezet de vijfde plaats. Ook opvallend is de vierde stek van de Chinese club 
Guangzhou Evergrande.

De top 20

1. Manchester City
2. Arsenal
3. PSG
4. Guangzhou Evergrande
5. Tottenham Hotspur
6. Real Madrid
7. Manchester United
8. Juventus
9. Chelsea
10. Bayern München
11. Zenit Sint-Petersburg
12. RB Leipzig
13. Barcelona
14. LA Galaxy
15. Atlético Madrid
16. Liverpool
17. Borussia Dortmund
18. Lyon
19. AS Monaco
20. Leicester City

Photo News
Photo News3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eddy Vervaet

    Je hoeft niet altijd de rijkste te zijn om te winnen.Met de nodige ingesteldheid en intelligentie op de grasmat kan je ook veel bereiken.Kijk naar A.A.Gent 2 seizoenen terug....

  • Boris Verheyden

    Eigenlijk bokst de Belgische competitie onder zijn gewicht in Europa. Er is hier veel potentieel maar geen geld. Wat loopt er spaak? Schrik van het grote geld. Het land loopt vol met corrupte politici maar moest er morgen een steenrijke investeerder uit Abu Dhabi geinteresseerd zijn in Anderlecht, het land zou flippen en die gast werd onmiddellijk buitengepest door argwanende pers, politici, vakbonden en publieke opinie. Hij zou direct gaan lopen.

  • Tuur Buys

    Feyenoord op plek 80?? En 3 jaar geleden stonden ze op het randje van failliesement??