Man City beticht UEFA van politiek spel: “Beschuldigd van iets wat simpelweg niet waar is”

Man City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak en directeur Ferran Soriano.
Photo News Man City-voorzitter Khaldoon Al Mubarak en directeur Ferran Soriano.
Manchester City voelt zich slachtoffer van politieke spelletjes. De Engelse kampioen werd vorige week vrijdag voor twee jaar uitgesloten van Europees voetbal wegens "ernstige inbreuken" op de financiële regels. Vijf dagen later opende directeur Ferran Soriano in een interview op de website van City de tegenaanval.

"We worden beschuldigd van iets wat simpelweg niet waar is", aldus de 52-jarige Spanjaard. "We hebben alle bewijzen aangeleverd, maar de onderzoekskamer van de UEFA vertrouwde meer op gestolen en uit de context gerukte e-mails. Gezien onze ervaringen lijkt het in deze zaak niet zozeer te gaan om gerechtigheid, maar om politiek."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Volgens de UEFA heeft City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zich de afgelopen jaren niet aan de regels wat betreft Financial Fair Play gehouden. De club van Rode Duivel Kevin De Bruyne gaat in beroep bij het Internationaal Sporttribunaal TAS.

"We treffen immers geen blaam. We hebben geen schulden en maken winst", zegt Soriano. "De eigenaar heeft ook geen geld in de club gestopt dat niet op een legale manier werd aangegeven. De financiële huishouding is volledig in orde en dat is herhaaldelijk gecontroleerd. We hebben ook wel degelijk onze medewerking verleend aan het UEFA-onderzoek. Tal van documenten waaruit onze onschuld blijkt, hebben we aangeleverd. Maar ik heb het gevoel dat voor de UEFA al van tevoren vaststond dat wij schuldig waren."

Soriano stelt de fans dan ook gerust: "We gaan er alle aan doen om te bewijzen dat de beweringen van de UEFA niet kloppen. Ons beroep bij het TAS zal over enkele dagen officieel ingediend worden. Ik hoop op een fair en snel proces. In het beste geval hebben we dit bij het begin van de zomer achter de rug." 

REUTERS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • lu marissen

    Leterme is erbij dan zal dat zeker wel kloppen wat Manchester zegt die man is een even grote bedrieger en oplichter dan fatty Dehaene