Makelaar CR7: "Afkoopsom ligt op 1 miljard euro"

AFP
Het waren ongetwijfeld drukke dagen voor Jorge Mendes nu de transferperiode in vele landen achter de rug ligt. De Portugees is misschien wel de invloedrijkste voetbalmakelaar ter wereld (die ook nog José Mourinho, Radamel Falcao, James Rodriguez, Angel Di Maria en Diego Costa in zijn zak heeft zitten), maar hij behartigt vooral de belangen van Cristiano Ronaldo. Voor de BBC had de machtige man nog even de tijd om enkele vragen te beantwoorden.

De makelaar, in het verleden nog een DJ en eigenaar van een nachtclub, vertelde aan de televisiezender dat sommige clubs zelfs 300 miljoen pond (ongeveer 400 miljoen euro) wilden betalen voor Cristiano Ronaldo, maar voegde daar ook meteen aan toe dat de speler zijn carrière bij Real Madrid zou eindigen. "Als de club morgen beslist om Cristiano Ronaldo te verkopen voor 400 miljoen euro, dan betaalt iemand sowieso dat bedrag. Hij is de beste speler en sporter in het algemeen, in de hele wereld."

De afkoopsom van Cristiano Ronaldo zou maar liefst 1 miljard euro bedragen. "Hij is dus onmogelijk te koop", aldus Mendes. "Hij houdt van de supporters van Manchester United, maar hij keert niet meer terug naar Engeland. Hij sluit zijn carrière af in Madrid", is Mendes duidelijk.