Lukaku wil zijn familie weg uit Molenbeek

De veiligheid van zijn familie is het belangrijkst voor Lukaku
Photo News De veiligheid van zijn familie is het belangrijkst voor Lukaku
Het dreigingsniveau in Brussel blijft op vier en dat is ook Romelu Lukaku niet ontgaan. De Rode Duivel denkt eraan zijn appartement in Sint-Jans-Molenbeek te verkopen na de gebeurtenissen van de voorbije weken.

"Als ik in België ben, woon ik in Brussel", vertelde Lukaku aan de Engelse pers. "In Molenbeek. Ik heb er nu al zes jaar een flat. Een mooie omgeving, kalm, maar sinds vorige week ligt het moeilijker. Ik heb er nooit problemen gehad, maar nu gaan we toch proberen zo snel mogelijk te verhuizen. Je wil dat je familie veilig is. Op dit moment zijn ze allemaal hier in Engeland. Mijn broer Jordan woont ook al een tijdje niet meer in Brussel."

Lukaku deed de uitspraken zaterdag na de wedstrijd van zijn ploeg Everton tegen Aston Villa, waarin hij zijn vijftigste en eenenvijftigste goal in de Premier League scoorde. Daarmee trapte hij zich een beetje in de geschiedenisboeken. Slechts drie spelers in de Engelse topklasse waren jonger toen ze de kaap van de vijftig goals rondden: Robbie Fowler, Michael Owen en Wayne Rooney.

"Als kind droom je ervan om ooit in de geschiedenisboeken te staan", zei Lukaku, enthousiast. "Daar sta ik nu, in een lijstje tussen allemaal elitespelers. Dit voelt als a blessing, een zegen. Kijk naar hen en zie wat ze allemaal gepresteerd hebben: twee ervan wonnen een Gouden Bal en ook Rooney had er ooit eentje kunnen krijgen. Mooi. Ik ben erg hongerig. Ik ben blij dat ik op dat lijstje sta met Fowler, Ronaldo en co., maar ik moet hoger mikken. Ik kan het me niet permitteren om stil te blijven staan. Ik ben razend ambitieus: ik wil niet ter plaatse blijven trappelen." 

De indrukwekkende statistieken en de uitgebreide reactie van 'Big Rom' kunt u via onze man in Engeland hier vinden op Sport Plus.