Lukaku’s agent: “Inter is een droom, maar wel een die moeilijk te verwezenlijken valt”

Photo News
Money talks. Niet de wens van de speler. Romelu Lukaku heeft op vakantie speciale alerts ingesteld op zijn smartphone voor berichten van zijn agent, Federico Pastorello. Veel kan die hem momenteel niet melden.

Lukaku vertoeft momenteel in LA op vakantie:

Lukaku is nog altijd het toptarget van Inter en coach Antonio Conte, maar de vraagprijs van 80 tot 85 miljoen euro ligt voorlopig veel te hoog voor de Italianen. In de contacten tussen beide clubs liet United ook verstaan dat ze geen spelers in ruil willen, enkel harde cash. Een situatie die een overgang bemoeilijkt. Inter moet voor het eind van de maand nog ettelijke miljoenen binnenhalen voor zijn Financial Fair-Playbalans, maar heeft voor volgend boekjaar een veel breder budget. Alleen: om de aankoop van Lukaku te financieren worden Mauro Icardi en andere spelers best verkocht.

Pastorello: “Het is zijn droom, en zoals alle dromen zijn die moeilijk te verwezenlijken, maar niets is onmogelijk. Inter probeert hem binnen te halen. Lukaku heeft openlijk zijn plannen en wensen uitgedrukt. We zullen later zien.”

Photo News

De Rode Duivel (26) heeft zijn zinnen gezet op de Serie A. Hij weet dat hij bij Inter straks zo’n 200.000 euro per week kan verdienen met allerhande premies. United betaalt Lukaku nu zo’n 130.000 euro aan loon per week, met daarbovenop 85.000 euro per week aan gegarandeerde premies (loyauteitsbonus en portretrechten). In zijn contract staan nog andere prestatiegerichte premies, onder andere bij het overschrijden van een bepaald aantal goals en assists en loonsopslag van 2 miljoen euro bij kwalificatie voor de Champions League.

Zelfs als Lukaku straks getransfereerd wordt naar Inter, krijgt hij op 30 september 2019 een loyauteitsbonus van 2.7 miljoen euro gestort. Dat is zoals hij alle Premier Leaguespelers contractueel opgenomen in de contracten. Het is een beloning omdat hij in 2018-19 de club voor het tweede seizoen op rij trouw is gebleven - een andere manier om spelers te belonen.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Thys

  zoals zijn manager zelf verklaart ; "Het is een droom" en zijn dromen geen bedrog ?

 • eric debanne

  Hij zal moeten spelen tegen sterke verdedigers wat anders dan in Engeland ! Heeft nu al moeite ... Hopelijk wordt zijn droom geen nachtmerrie ...

 • dirk willems

  Jullie denken steeds aaan de voetbalwaarde die een bedrag bepaald maar er is ook een marketingwaarde, publicitaire waarde die mee in het pakket zit .

 • Wilfried Vanden Berg

  Inderdaad als Inter die speler zou kopen dat zou inderdaad een grote stap terug zijn . Deze man kan daar niks gaan doen. Laat hem eerst leren voetballen, in plaats van te profiteren van zijn ploegmaats, en dan steeds met de eer te gaan lopen.

 • Thiery Vansweevelt

  Inter zou een enorme stap terug zijn. Zwakke ploeg.