Lukaku gespot met technisch directeur Chelsea, maar 120 miljoen vinden 'Blues' te veel

YouTube
Een slag is er nog niet uitgedeeld in het transferdossier, een stoot evenmin. Een vrijblijvende, amicale babbel tussen Romelu Lukaku en technisch directeur Michael Emenalo na afloop van Everton-Chelsea gaf de geruchtenmolen een extra zetje. Onze landgenoot is target nummer één voor The Blues. Maar niet voor 120 miljoen.

Door de aanhoudende interesse van Chelsea in Romelu Lukaku (23) lazen sommigen er meer in dan er was. Het was gewoon een hartelijk weerzien tussen de spits en de man die destijds zijn komst naar Stamford Bridge had doorgedrukt, Michael Emenalo. Een attente cameraman spotte hun conversatie in de kleedkamergang. Die rook een primeur. Het was vooral de technisch directeur van Chelsea die het woord voerde, GSM in de ene hand, de andere druk gesticulerend.

Vaderlijk krulde Emenalo de kostuum -en hemdkraag van Lukaku op orde en wreef die nog eens strak. Emenalo heeft het altijd voor de Rode Duivel gehad. Als mens, als voetballer. Als het van hem had afgehangen, had Chelsea hem zelfs nooit verkocht aan Everton, maar zijn oversten en toenmalige trainer, José Mourinho, beslisten daar anders over. Sindsdien heeft hij Lukaku al een keer proberen terughalen, een tweede poging volgt straks. Hij is een topprioriteit deze zomer.

Waar de twee het dan wel over hadden en hoe de verhoudingen tussen Everton en Chelsea liggen, schetst onze man in Engeland, Kristof Terreur, op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.

AFP