Lukaku en Fellaini ten onder op Anfield: Liverpool opnieuw Premier League-leider na driepunter tegen mak Man United

AFP
Liverpool
LIV
Liverpool LIV
3
1
Manchester United MUN
MUN
Manchester United
Liverpool is opnieuw leider in de Premier League. ‘The Reds’ legden op Anfield Manchester United over de knie: 3-1. De ingevallen Shaqiri besliste de wedstrijd met twee treffers. Lukaku speelde daarnaast de hele partij, Fellaini viel bij de rust in.

Furieuze start van Liverpool, maar toch trilden de netten aan de overkant. Al ging het feestje niet door. Een vrijschop van Manchester United waaide zomaar in doel, maar Lukaku -die buitenspel stond en het leer nét niet raakte- beïnvloedde het spel. Nadien bleef het eenrichtingsvoetbal. Liverpool was heer en meester.

De verdiende 1-0 viel in minuut 24. Fabinho pakte uit met een geweldige assist, Mané werkte fraai af. De thuisploeg ging nadien op zoek naar de 2-0, maar die viel niet. Sterker nog: het werd prompt 1-1. Alisson kon een voorzet van Lukaku niet klemmen, Lingard duwde de gelijkmaker tegen de touwen. Serieuze flater van de Braziliaanse doelman.

Fellaini viel bij de rust in, maar dat zorgde voor geen beterschap bij United. Liverpool bleef ook in de tweede helft de wet dicteren. Uiteindelijk besliste de ingevallen Shaqiri de partij. De Zwitser zag zijn schot via Young en de onderkant van de lat in doel belanden. Nadien legde Shaqiri –andermaal met een deviatie- de 3-1-eindstand vast. Verdiende zege voor Liverpool, dat opnieuw leider is in de Premier League.

AFP
Action Images via Reuters
Photo News
AFP
Photo News
AFP
Action Images via Reuters5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Iedereen zowel voor als tegenstanders moeten nu toch eens durven toegeven dat het met Lukaku van kwaad naar erger gaat. Wat was dat gisteren ? Het gaat er al lang niet meer over hoe zwak hij was maar over totale onkunde. Erg erg erg.

 • Rigobert Deleu

  Slechtste voetbal van Manu sedert het vertrek van Ferguson . Het enige dat het ontslag van Mourinho tegenhoudt is de ontslagvergoeding zeker . Als ze zo verder krasselen halen ze nog geen EL . Hun beste speler is De Gea en dat zegt al heel veel . Geen verdediging noch middenveld noch aanval , nergens zit er een lijn in .

 • jan wuyts

  dat ze maar beter de Belgische competitie 2 A EN 2 B laten zien op tv ipv de Engelse dan gaan de sponsors er ook meer geld insteken !!!

 • frank veus

  Lukaku zoals we hem kennen , zeer ondermaats !!!

 • Julien De Kerpel

  Luikaku heeft het weer gedaan , Eerste 45 ' 1 pass en een doelpunt ( zonder aan te raken EN buitenspel ) ge moet het maar doen hahahaha.