Lukaku behoedt Everton in extremis voor blamage

AFP
Everton is er niet in geslaagd om de punten thuis te houden tegen rode lantaarn Leicester City (2-2). Romelu Lukaku gaf de assist bij de 1-0 en onder druk van de aanvaller werkte Upson de bal in eigen doel. De Rode Duivel bezorgde zo zijn ploeg alsnog een puntje en behoedde de Toffees voor een blamage en nog meer degradatiezorgen. Leicester schiet niet veel op met dat punt, het blijft troosteloos laatste. Everton blijft twaalfde. Kevin Mirallas viel in de tweede helft in.

Het eerste halfuur viel er niet veel te beleven. Het was wachten tot minuut 25 op het eerste echte gevaar. Séamus Coleman zette zich door op de flank en legde de bal panklaar voor Romelu Lukaku. De Rode Duivel kon de bal echter niet laag houden en schoot hoog over. Aan de overkant was Jeffrey Schlupp de gevaarlijkste man. Hij kon tweemaal dreigen, maar zijn pogingen gingen over of werden geblokt. De doemannen hebben nauwelijks werk moeten opknappen en dus gingen we rusten met een logische 0-0.

Dubbele wissel
Leicester kwam vuriger uit de kleedkamer. Howard redde de eerste kans van de tweede helft eerst nog, maar in de rebound trapte Schlupp onbegrijpelijk naast. De dubbele wissel van Roberto Martinez leverde meteen een doelpunt op. Lukaku hield twee man aan de praat en gaf de bal dan gepast mee aan Naismith. Hij werkte af in de korte hoek, al leek de bal niet onthoudbaar. Invaller Nugent, die nog geen twee minuten op het veld stond, bracht de bezoekers meteen weer langszij. Howard kon een voorzet niet klemmen en na wat geklungel was Nugent er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

Bijna nog 3-2
Leicester boog de achterstand op een dol kwartier helemaal om. Een voorzet waaide tot aan de tweede paal, waar Vardy de bal opnieuw voor doel legde. Daar stond de ervaren Esteban Cambiasso om de bal binnen te tikken. Na enkele kansjes was het moment van Lukaku eindelijk aangebroken. Ook Kevin Mirallas was ondertussen in de ploeg gekomen. Lukaku dook een voorzet van Atsu, via Upson, aan de eerste paal in doel. De Rode Duivel kon helemaal de held van de avond worden. Lukaku liep op een corner goed weg bij zijn man, maar een eigen ploegmaat stond in de baan van zijn kopbal.

GETTY
GETTY
AFP
GETTY
AFP
GETTY
GETTY
AP
AFP