Luis Suárez wint Europese Gouden Schoen

Luis Suárez.
Getty Images Luis Suárez.
Barcelona-spits Luis Suárez heeft de Europese Gouden Schoen gewonnen, de prijs die elk voetbalseizoen wordt uitgereikt aan de beste prijsschutter in de Europese competities. De Uruguayaan scoorde dit seizoen maar liefst veertig doelpunten voor Barça, en blijft zo Gonzalo Higuain, 36 goals bij Napoli, en de winnaar van vorig jaar, Cristiano Ronaldo, 35 goals bij Real Madrid, vooraf.

Het is al de tweede keer dat Suárez de prijs wint. In 2014 scoorde hij als speler van Liverpool 31 doelpunten. Hij moest de Gouden Schoen toen wel delen met Cristiano Ronaldo, die er dat jaar evenveel binnenschoot bij de Koninklijke.

Zaterdag vierde Suárez nog de titel met Barcelona. De Uruguayaan, een van de uitblinkers dit seizoen bij Barça, maakte een hattrick in de slotmatch tegen Granada (0-3).

In de Jupiler Pro League, die nog niet volledig afgelopen is, staat momenteel Jérémy Perbet (Charleroi) op kop met 21 doelpunten, op de voet gevolgd door Mbaye Leye (Zulte Waregem) met één goal minder. Doelpunten in de Belgische eerste klasse tellen echter minder zwaar mee voor het klassement dan die in de grootste Europese competities.