Luis Enrique stopt “om ernstige familiale redenen” als bondscoach Spanje, assistent Moreno neemt over

Luis Enrique
EPA Luis Enrique
Luis Enrique stopt als bondscoach van Spanje. De voormalig trainer van FC Barcelona en AS Roma kan door “om ernstige familiale redenen” zijn taak niet langer uitvoeren.

Enrique nam vorig jaar het roer over van Fernando Hierro, die op zijn beurt weer als interim was aangesteld nadat Julen Lopetegui een paar dagen voor het WK van 2018 werd ontslagen. Na het WK was ook Rode Duivels-bondscoach Roberto Martínez even in beeld bij ‘La Furia Roja’, maar de keuze viel toen dus op Enrique. De 49-jarige Spanjaard zat de laatste duels van Spanje al niet meer op de bank vanwege privéproblemen.

Robert Moreno, de vaste assistent van Luis Enrique, wordt zijn opvolger. Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer voor de Spanjaard. “Deze dag is eerder zuur dan zoet. Ik heb er altijd van gedroomd om hoofdtrainer te worden, maar niet op deze manier”, vertelt Moreno op de persconferentie. Zijn eerste taak als bondscoach wordt de kwalificatie voor het EK van 2020. Spanje staat met twaalf punten uit vier duels bovenaan in Groep F. Zweden en Roemenië volgen op vijf punten achterstand.

Robert Moreno
AP Robert MorenoReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.