Liverpool verlegt focus van Benteke naar Bacca en Llorente

BELGA
Liverpool wil na een tegenvallend seizoen opnieuw aanknopen met de resultaten en het vormpeil van de jaargang 2013-2014 - toen het tweede werd na Manchester City - en dan is aanvallende versterking geen overbodige luxe. 'The Reds' lieten eerder al uitschijnen interesse te hebben in de diensten van Rode Duivel Christian Benteke, maar door de hoge vraagprijs van Aston Villa lijkt de liefde wat bekoeld. De ploeg van Brendan Rodgers heeft intussen al twee andere spitsen op het oog en het zijn niet de minsten.

Carlos Bacca en Fernando Llorente, dat zijn de namen van de twee spitsen die sinds kort hoog op het verlanglijstje prijken van de Liverpudlians. De 28-jarige Colombiaan Bacca gooit sinds zijn transfer van Club Brugge naar het Spaanse Sevilla hoge ogen in de Primera Division én op het Europese toneel en dat hebben ze op Anfield Road gezien. 'Baccagol' was in de finale van de Europa League nog goed voor twee treffers en schonk zijn club zo voor het tweede jaar op rij die felbegeerde beker. De kans dat de voormalige prijsschutter van Jan Breydel mag vertrekken in Andalusië lijkt echter klein. 30 miljoen euro zou hij moeten kosten, niet meteen een zacht prijsje.

GETTY
GETTY

Leeftijd speelt een rol
De 30-jarige Fernando Llorente is een ander paar mouwen. 'El Rey León' verzeilde bij Italiaans landskampioen Juventus op het achterplan, zeker nu er sprake is van de komst van Atlético-aanvaller Mario Mandzukic. Llorente - voormalige clubicoon van Athletic Bilbao - zou voor "amper" 20 miljoen euro mogen vertrekken, al wil de 'Oude Dame' zich zelfs nog iets inschikkelijker tonen. Is de kans dat Benteke dan nog naar Liverpool trekt tot nul herleid? Dat niet want Liverpool haalt liever jonge spelers binnen en Llorente (30) en Bacca (28) hebben op dat vlak een nadeel ten opzichte van de 24-jarige 'Big Ben'. Wie het ook wordt, Liverpool haalde met Danny Ings van Burnley toch al een eerste offensieve versterking binnen. Een wissel op de toekomst evenwel, een echte aanvalsleider moet nog volgen. Bacca, Llorente of Benteke?

AP
AFP