Liverpool sluipt top zes binnen na zege tegen Southampton

GETTY
Liverpool heeft een goede zaak gedaan in de strijd om Europees voetbal. Het pakte tegen Southampton de punten mee naar huis: 0-2 na de erg vroege parel van Coutinho en de late treffer van Sterling. Liverpool, met een weer beresterke Simon Mignolet tussen de palen, klimt zo over Tottenham naar de zesde plaats in de stand, en ze naderen tot op één punt van Southampton, dat het nog altijd zonder de geblesseerde Toby Alderweireld moet stellen.

De wedstrijd begon veelbelovend, met vijf dolle minuten. Philippe Coutinho knalde Liverpool na twee minuten op voorsprong met een schitterende knal. Vanop zo'n 30 meter schilderde de Braziliaan de bal enig mooi via de lat in doel. Nog geen twee minuten later stonden de bordjes weer bijna terug in evenwicht. Elia mocht van dichtbij uithalen, maar Mignolet bracht redding. Daarna was het ruim een half uur wachten op de volgende mogelijkheid. Elia mocht alleen op Mignolet afgaan maar onze landgenoot gaf zich opnieuw niet gewonnen. Elia probeerde Mignolet te lobben, maar hij kwam goed zijn doel uit.

Omhaal
Het was bijna een halfuur wachten op de eerste noemenswaardige kans van de tweede helft, maar het was wel meteen raak. Na geklungel in de Southampton-verdediging belandde de bal voor de voeten van Raheem Sterling, en die twijfelde niet: 0-2. Tegen het einde van de wedstrijd haalde Morgan Schneiderlin nog een fantasietje boven. Hij controleerde de bal met de rug naar doel op de borst en toverde vervolgens een omhaal uit zijn sloffen. Mignolet was niet onder de indruk en pakte makkelijk. Al bij al won Liverpool de (gesloten) wedstrijd verdiend.

GETTY
REUTERS
GETTY
AP
REUTERS
GETTY
GETTY
REUTERS
GETTY
GETTY
REUTERS